Légiósok

VIDEÓ: Németh Krisztián egyenlített

Immár öt mérkőzés óta tart a Sporting Kansas City nyeretlensége Amerikában.

Kapcsolódó cikkek

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 27. mérkőzését játszotta Németh Krisztián együttese, a négy meccs óta nyeretlen Sporting Kansas City, amely az Orlando City otthonában szerepelt. A találkozó az Eurosport 2 jóvoltából idehaza is látható volt.

Bár a válogatott felkészülése és Európa-bajnoki selejtezői miatt jó ideje távol volt klubjától, honfitársunk a kezdőcsapatban kapott helyet. A másik oldalon a Ferencvárostól igazolt spanyol védő, David Mateos is ott volt a pályán. A hazaiak a meccs legelején vezetést szereztek, az SKC az 59. percben Németh révén egyenlített: áthámozta magát két ember között a tizenhatos vonalán, majd védhetetlen bombát küldött a hálóba nagyjából 14 méterről (1-1). Légiósunk a második félidőben egyébként is nagyon elemében volt, szélső elfutásai és beadásai veszélyesnek tűntek.

A Kansas idegenben sem elégedett meg a döntetlennel, szokásához híven a győzelemért támadott, de egy gyors kontra végén a 66. percben megint a floridaiak kerültek előnybe, sőt kisvártatva már kettő volt közte (3-1). A hajrában emberhátrányba kerültek a vendégek – mert Mateos eljátszotta, hogy nagyon megütötték az arcát –, így esélyük sem volt a különbség csökkentésére, maradt a 3-1.

Az alapszakaszban sokáig úgy tűnt, hogy az SKC képes lehet a Nyugati-főcsoport első vagy második helyén végezni, ami a negyeddöntőbe jutást jelenti, ám a mostani ötös nyeretlenségi sorozat miatt lassacskán a nyolcaddöntőbe kerülés is kétségessé válik, bár jelenleg még rájátszást érő helyen áll a csapat a tabellán. Érdekesség, hogy az Orlando ezzel a sikerrel egy hatos nyeretlenségi szériát zárt le, tehát az ellenfél sem volt valami jó formában a meccs előtt…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik