Légiósok

Németh Krisztián bevetésre kész

Már csak két-három nap kell a Sporting Kansas City csatárának, hogy átvészelje az időeltolódást.

Kapcsolódó cikkek

A Románia és az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezők után visszatért az Egyesült Államokba az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City magyar légiósa, Németh Krisztián, akivel a profiliga honlapja közölt interjút abból az alkalomból, hogy csapata ott van az US Open Cup döntőjében, válogatottunknak pedig van esélye kijutni a 2016-os, franciaországi tornára.

– Nem könnyű, ha a klub- és a válogatott kötelezettségek ütköznek, de igyekszem mindkét fronton helytállni. Nagyon nehéz dolgom van, de azt hiszem, most már megszoktam, és nincs problémám a sok utazással, és az ezzel együtt járó dolgokkal. Két napom van, hogy felkészüljek az Orlando City elleni meccsre, de nem hiszem, hogy bármilyen problémám lenne – magyarázta Németh Krisztián.

A következő bajnoki meccs – amelyet idegenben játszik az SKC – magyar idő szerint hétfőn éjjel 1 órakor kezdődik.

– Mindig jó érzés, ha pályára léphetek a válogatottban. Most nagyon jó lehetőségünk van, hogy hosszú idő után kijussunk az Európa-bajnokságra, úgyhogy nagyon boldog vagyok, ha hazamehetek és játszhatok. De az USA-ban ilyenkor nincs szünet, mint Európában, úgyhogy ha hazatérek, ki kell hagynom néhány bajnoki meccset. Nehéz dolog, de azt hiszem, bizonyítottam, hogy képes vagyok rá.

Honfitársunknak legutóbb egy találkozót – a Portland elleni döntetlent – kellett elmulasztania, közben pedig meg kellett küzdenie a hétórás időeltolódással.

– A fitneszedzőnk sokat segít, adott egy programot, amelyben szerepel, hogyan kell aludni, és néhány apróság, ami sokat segít. Így csak két-három napba telik, amíg átállok, utána pedig jól érzem magam.

Legutóbb, amikor Magyarországon volt, Németh növekvő érdeklődést és tiszteletet tapasztalt az MLS iránt.

– Mindenki tudja, hogy a bajnokságunk fejlődik, odahaza is számos meccset lehet látni a tévében. Ez is segít, hogy követni lehessen a bajnokság eseményeit. Már otthon is komoly pozitívumnak számít, hogy az MLS-ben játszom.

Az észak-amerikai profiliga klubjai közül a Sporting Kansas City-nek van a legtöbb esélye, hogy további magyar játékosokat szerződtessen, hiszen Peter Vermes vezetőedző magyar származású, egykori csapattársa, Urbányi István pedig az SKC utánpótlás-akadémiáján tevékenykedik.

– Remélem, tényleg így történik majd. Van néhány jó játékosunk, aki képes lenne itt játszani. Meglátjuk, hogy a közeljövőben hány magyar jöhet az MLS-be… – mondta végül Németh Krisztián.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik