Nemzetközi foci

Dzsudzsák kezdett, de nem 7-esben

A Bursaspor otthon kapott ki 1-0-ra; Nikolics ezúttal tizenegyből volt eredményes.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Bőle Lukács román csapata, a CSMS Iasi 4-1-es vereséget szenvedett az Astra Giurgiu vendégeként a nyolcadik fordulóban. A magyar légiós végig a pályán volt.

A lengyel élvonal hatodik körében Nikolics Nemanja csapata, a varsói Legia némi meglepetésre hazai pályán 2-1-re kikapott a Korona Kielcétől. A magyar válogatott csatár végigjátszotta a meccset, és ő szerezte a házigazdák egyetlen gólját: az 58. percben tizenegyesből volt eredményes. A vendégek a 93. percben lőtték a győztes találatot.

Nagyon hosszú idő után győzött ismét Kovács Péter együttese, a Sarpsborg 08 a norvég élvonalban: a 21. fordulóban az Aalesund volt áldozat (3-1), de a rutinos magyar csatár csak a hazaiak kispadjáról nézte a meccset.

Dzsudzsák Balázs rögtön kezdőként debütált új klubjában, a török Bursasporban. A bemutatkozást beárnyékolja, hogy a magyar válogatott játékos új csapata otthon kikapott 1-0-ra a Gaziantespor együttesétől. Honfitársunk végig a pályán volt, de meglepetésre nem a hetes, hanem hetvenhetes mezben lépett pályára.

A finn élvonal 25. körében a meccset végigjátszó Gruborovics Tamás együttese, a KooTeePee 1-1-re végzett a Kuopio PS otthonában.

A cseh bajnokság ötödik fordulójában Balázs Benjámin együttese, az FK Teplice 2-0-ra kikapott a Liberec otthonában; honfitársunkat nem nevezték a vendégek keretébe.

A svájci első osztály hatodik körében Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion odahaza 3-1-es vereséget szenvedett a Young Boys ellen, de a tapasztalt védő ezúttal is csak a kispadról nézhette a találkozót.

Továbbra is gyengélkedik a lengyel élvonalban Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a bajnoki címvédő Lech Poznań, amely a hatodik körben hazai pályán 1-0-ra kikapott a listavezető Piast Gliwice ellen. Lovrencsics kezdő volt, a 71. percben Holman állt be a helyére, Kádár pedig a 64. percben lépett pályára csereként.

A német másodosztály negyedik fordulójában Kalmár Zsolt és Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig hazai pályán 1-0-ra kikapott a St. Pauli ellen. Gulácsi az eltiltása miatt nem szerepelt a lipcseiek keretében, Kalmár a 77. percben lépett pályára csereként. Az 1860 München és az Union Berlin mérkőzésén nem született gól, a hazaiaknál Simon Krisztiánt nem nevezték a keretbe.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 24. mérkőzését játszotta Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely nem tudott javítani a legutóbbi, 5-0-s vereséghez képest, és 3-2-re kikapott a Colombus Crew vendégeként. Honfitársunk nagy meglepetésre csak csere volt, és a kilencvenedik percben lépett pályára.

Olvasói sztorik