Nemzetközi foci

Vereséggel kezdett Megyeri csapata

Futács Márkó csereként állt be; Stieber és Szalai a keretben sem szerepelt Németországban.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Vida Krisztoferrel a soraiban kapott ki a Roda JC vendégeként a De Graafschap a holland élvonal harmadik fordulójában. A találkozón egy sárga lapot begyűjtő magyar támadót végig a pályán tudó együttes 1-0-s vereséget szenvedett, és továbbra is pont nélkül áll a tabella utolsó helyén.

Vereséggel kezdte a spanyol első osztály 2015–2016-os szezonját Megyeri Balázs csapata, a Getafe CF. Az együttes az Espanyol otthonában maradt alul 1-0-ra. A magyar kapus a kispadról figyelte az eseményeket.

Futács Márkó sem tudott segíteni csapatán, a török Mersin Idman Yurdun az élvonal második fordulójában. Az együttes 2-0-ra kapott ki az Akhisar Belediye otthonában – a magyar támadó a 73. percben lépett pályára, 1-0-s hátránynál. A Mersin két kör után pont nélkül sereghajtó.

A 89. percben nyerte meg bajnokiját Stieber Zoltán együttese, a német élvonalbeli Hamburger SV a VfB Stuttgart ellen. A magyar támadót a második fordulóban is nélkülöző alakulat az 53. perctől emberelőnyben játszott hazai pályán, s előbb 2-1-es hátrányban a 83. percben egyenlített, majd a 89. minutumban a győztes találatot is megszerezte.

Kettős emberhátrányban fejezte be a Sonnenhof ellen 1-0-ra elveszített bajnokit Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers a német harmadosztály negyedik fordulójában. A vendégek a 26. percben szerezték a mérkőzés egyetlen találatát, és bár a hazai csapat igyekezett megszerezni az egyenlítő találatot, előbb az 51., majd a 62. percben is begyűjtött egy-egy piros lapot, így nem sok esélye maradt a pontszerzésre. Nagy Dániel végig a pályán volt a négy forduló után még mindig nyeretlen, de immár nem veretlen együttesben.

A bursahakimiyet.com.tr rövid híre szerint Dzsudzsák Balázs megkapta a törökországi játékengedélyét, vagyis immár semmi akadálya, hogy pályára lépjen a vasárnap 18 óra 30 perckor kezdődő, Gaziantepspor elleni bajnoki mérkőzésen a Bursaspor színeiben.

Rögtön a középkezdésből vezetést szerzett a Szalai Ádámot nélkülöző Hoffenheim a Bayern München ellen a német élvonal második fordulójában. A hazaiak előnye a 41. percig tartott, akkor Müller egyenlített, a kilencvenedik percben pedig Lewandowski találatával a három pontot is megszerezte (1-2) a bajnok.

Német lapértesülésekszerint megfelelt a próbajátékon a pénteken duplázó Stieber András, így a harmadosztályú Rot-Weiss Erfurt megkezdte a tárgyalásokat a magyar játékossal.

Olvasói sztorik