Nemzetközi foci

Hiába vezett, döntetlent játszott Dárdai csapata

Guzmics Richárd klubja hatodik idei bajnokiján ötödször szerzett egy pontot a lengyel élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A győztes nyitány után döntetlent játszott a német élvonalban Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. A magyar szakvezető együttese hazai pályán már a hatodik percben vezetést szerzett a Werder Bremen ellen, de húsz perccel később egyenlített az ellenfél. A mérkőzés hátralevő 65 percében nem esett gól, 1-1-gyel zárult a második fordulóban rendezett összecsapás.

Három gólt kapott Köteles László, a KRC Genk magyar kapusa a Sint-Truiden otthonában lejátszott bajnokin. A belga első osztály ötödik fordulójában csapata 3-1-re maradt alul, így visszacsúszott a hetedik helyre.

Győzelemmel folytatta szereplését a Miriuta László vezette ASA Targu Mures. Az együttes a román élvonal nyolcadik fordulójában az addig is nyeretlen FC Voluntarit győzte le 2-1-re. Sikerükkel a marosvásárhelyiek pillanatnyilag a másodikak a tabellán.

Egészen a hajráig tartotta első félidőben szerzett előnyét a Guzmics Richárddal felálló Wisla Kraków. A lengyel első osztály hatodik fordulójában azonban ismét csak döntetlenre futotta a csapatnak: a forduló előtt még szintén veretlen Pogon Szczecin a 82. percben 1-1-re mentette a meccset. Guzmics végig a pályán volt, egy sárga lapot is begyűjtött; csapata hat bajnoki után egy győzelemmel és öt döntetlennel áll.

A sérülése után lábadozó Korcsmár Zsolt nélkül kapott ki hazai pályán a Greuther Fürth. A német másodosztályú együttes az FSV Frankfurt ellen maradt alul 2-0-ra, így négy forduló után továbbra is négy ponttal áll.

Csizmadia Csaba csapatának továbbra sincs pontja az osztrák második vonalban. A Floridsdorfer AC a hatodik fordulóban a Kapfenbergtől kapott ki 3-0-ra hazai pályán – a magyar védő végigjátszotta a meccset.

Olvasói sztorik