Nemzetközi foci

Dárdai: „Hertha és Magyarország, több nem kell!”

Kapcsolódó cikkek

A pénteki, Werder Bremen elleni hazai bajnoki előtt a Berliner Morgenpost kérdezte Dárdai Pált, a Hertha BSC magyar szakvezetőjét. A magyar válogatott elköszönő szövetségi kapitányát a többi között arról faggatták, mennyiben változott, mint edző az elmúlt időszakban.

– A legfontosabb tényező, hogy mielőtt a profi csapat edzője lettem, már szövetségi kapitány voltam. Ez óriási lépés volt számomra. Az edzésmódszereim nem változtak jelentősen: a gyerekekkel is ugyanazokat a gyakorlatokat végeztettem el, bevontam őket a munkába, hiszen látniuk kell nekik is, hogy fejben is sokat kell dolgozni. A meccsek során a fejüket is használniuk kell, különben nagyon nehéz a játék – mondtaDárdai Pál.

A korábbi magyar kapitányt arról is kérdezték, hogyan kezelte azt a helyzetet, hogy utánpótlásedzőből lett egyből vezetőedző.

– Sportigazgatónk, Michael Preetz megkérdezte tőlem, hogy mik a terveim. Tudta, hogy nem szeretem a szerencsejátékot. Mondtam neki: a gyerekeim még mindig kicsik, jövőre is Berlinben akarok maradni. Ha elbukok a felnőttekkel, akkor visszamegyek a következő generációhoz. Ez nem jelent gondot számomra, de ha sikeresek leszünk, akkor meghosszabbítják a szerződésem. Logikus: ha jó vezetőedző vagyok, maradok, ha nem, visszamegyek a gyerekekhez. A legjobb az lenne, ha még néhány évet a profikkal dolgozhatnék, aztán visszamennék a fiatalokhoz, és egy napon újra szövetségi kapitány lehetnék. Azután befejezem. Hertha és Magyarország, nekem nem kell több – szögezte le Dárdai.

Olvasói sztorik