Nemzetközi foci

Dzsudzsák debütál a Bursában?

Hazai közönsége előtt mutatkozhat be a Bursaspor magyar igazolása; Szalai csapata a Bayern ellen.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Dárdai csapata hazai pályán is bemutatkozik

Csizmadia Csaba együttese, a pont nélkül sereghajtó Floridsdorfer AC a második helyezett Kapfenberget fogadja az osztrák másodosztály hatodik fordulójában.

A Köteles Lászlót is foglalkoztató KRC Genk a St.Truidenhez látogat a belga élvonal ötödik fordulójában. A két csapat hét-hét pontot gyűjtött az első négy bajnokiján.

A lengyel élvonal hatodik fordulójának nyitómeccsén Guzmics Richárd klubja, a még veretlen, de mindössze egy sikerrel álló Wisla Kraków a szintén veretlen Pogon Szczecin vendége lesz.

Dárdai Pál csapata, a német élvonalban győzelemmel rajtoló Hertha BSC a Werder Brement fogadja a második forduló pénteki nyitómeccsén. A másodosztályban Korcsmár Zsolt együttese bizonyíthat: a Greuther Fürth a még nyeretlen FSV Frankfurtot látja vendégül a negyedik fordulóban.

A román élvonalban dolgozó Miriuta László a még nyeretlen FC Voluntari ellen vezetheti győzelemre csapatát, az ASA Targu Murest a bajnokság nyolcadik fordulójában.

Szombat – Indul a spanyol élvonal

Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap két forduló után még pont nélkül áll a holland élvonalban. A harmadik körben a Roda JC vendégeként javíthat.

A német Bundesliga második fordulójában Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a címvédő Bayern Münchent fogadja, míg szintén hazai pályán játszik Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV – utóbbi ellenfele a VfB Stuttgart lesz. Nagy Dániel klubja, a Würzburger Kickers a harmadosztályban bizonyíthat: a negyedik fordulóban a Sonnenhof lesz az ellenfele a még veretlen, de nyeretlen csapatnak.

Kezdődik a spanyol bajnokság – a Megyeri Balázst is foglalkoztató Getafe CF az Espanyol vendégeként nyitja az új idényt.

A török élvonal második fordulójában Futács Márkó csapata, a Mersin Idman Yurdu az Akhisar Belediye otthonában lép pályára. Futácsék egy 5-2-es zakóval kezdték a szezont, ezen kellene javítani.

Vasárnap – Dzsudzsák debütál?

A Balázs Benjámint is soraiban tudó FK Teplice a Slovan Liberec vendégeként lép pályára a cseh élvonal ötödik fordulójában. A hazaiak az első négy körben nem szenvedtek vereséget.

Gángó András csapata, a dobogós NSÍ Runavik a sereghajtó Streymurt fogadja a feröeri élvonal 22. fordulójában, míg Turi Géza klubja, a második helyezett Víkingur a listavezető B36 Tórshavn vendége lesz.

A Gruborovics Tamást is foglalkoztató, kiesés ellen harcoló KooTeePee a Kuopio PS ellen harcolhat a fontos pontokért a finn élvonal 25. fordulójában.

A lengyel első osztály hatodik fordulójában a címvédő, ámde pocsékul rajtoló, Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is foglalkoztató Lech Poznan a listavezető Piast Gliwice ellen kezdheti meg a felzárkózást. Nikolics Nemanja együttese is vasárnap lép pályára: a második helyezett Legia Warszawa a Korona Kielcét fogadja.

Szintén két magyar érdekeltségű csatát rendeznek a német másodosztály negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján: Simon Krisztián még nyeretlen klubja, az 1860 München a szintén győzelem nélkül álló Union Berlint fogadja, míg a veretlen, Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is soraiban tudó RB Leipzig a St.Pauli ellen játszik odahaza.

Kovács Péter együttese, a norvég Sarpsborg 08 a 21. fordulóban az Aalesund ellen meccsel.

Bőle Lukács csapata, a román élvonal negyedik helyén álló CSMS Iasi a listavezető Astra Giurgiu otthonában folytathatja jó szereplését.

A svájci bajnokság hatodik fordulójában a Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion a Young Boys ellen mérkőzik.

Dzsudzsák Balázs akár már ezen a hétvégén debütálhat új csapatában, a török élvonalbeli Bursasporban. Az együttes a Gaziantepspor ellen játszik odahaza.

Magyar idő szerint hajnali fél kettőkor kezdődik Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City Columbus Crew elleni bajnokija az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában.

Hétfő – Rangadóval folytatja a Liverpool

Rangadót játszik Bogdán Ádám csapata, a Liverpool FC az angol élvonal harmadik fordulójában. A hibátlanul kezdő együttes az Arsenal vendége lesz.

Olvasói sztorik