Nemzetközi foci bajnokok ligája

Már 12-nél tart a Bayern München

A német bajnokcsapat sorozatban tucatnyi nyitómeccset nyert meg a BL-csoportkörben.

Kapcsolódó cikkek

Meglepő eredmények is születtek a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi és szerdai játéknapján, és jó néhány érdekes statisztika is napvilágot látott, ezekből szemezgettünk.

A BL főtáblájának első fordulójában 2005 és 2011 között egyetlen angol csapat sem szenvedett vereséget. A 2012–2013-as idényben ezt a sorozatot a Manchester City szakította meg, amikor egy emlékezetes mérkőzésen kikapott a Real Madridtól. A következő idényben a Chelsea odahaza vesztett az FC Basel ellen a csoportkör rajtján. Az előző idényben már két Premier League-csapat is vereséget szenvedett, az Arsenal a Dortmund ellen, míg a Manchester City a Bayern München ellen. A mostani idényben a négy induló csapatból már csak a Chelsea nyert. A Manchester United és az Arsenal idegenben, a Manchester City hazai pályán botlott.

Az Olimpiakosz 105. Bajnokok Ligája-meccsét játszotta és most szenvedte el az ötvenedik vereségét.

A Dinamo Zagreb nem rövid sorozatot zárt le a szerda esti győzelmével, mivel ezelőtt 5831 napja nyert legutóbb: 1999 szeptemberében az osztrák Sturm Graz csapatát verte meg.

Lionel Messi most nem egy pozitív, hanem egy negatív rekord felé közelít. Eddig a leghosszabb sorozata gól vagy gólpassz nélkül négy meccsből állt, jelenleg három mérkőzésnél tart az argentin klasszis.

A Barcelona szerdai produkciójára nem lehet büszke, az eddigi legkevesebb kaput eltaláló lövését most regisztrálták a jelenlegi szezonban, legalább három kapura lövésük eddig minden meccsükön volt.

Az Arsenal sem lehet büszke a zágrábi játékára; Mikel Arteta a tegnapi meccsen nem alakított ki helyzetet, nem volt lövése, nem nyert párharcot és mindannyiszor megverték a levegőben.

A Bayern München remek sorozatot folytatott Görögországban, eddig sorozatban 12 nyitómeccsét nyerte meg a BL-csoportkörben.

Antonio Rüdiger, az AS Roma német játékosa a párharcai során 75 százalékban szerelt, ez a legjobb statisztikai mutató a Roma játékosai között.

Még egy lehangoló statisztika az Arsenal-szurkolók számára: a 2015–2016-os szezon összes meccsét figyelembe véve a tizenhatoson belül kilencven lövésből csak négy gól született.

A whoscored.com statisztikája alapján a következő álom-kezdőcsapat alakult ki: J. Wiland (Malmö) – Nelsinho (Benfica), K. Milunovic (BATE), Godin (Atletico Madrid), Eliseu (Benfica) – Di Maria (PSG), Alcántara (Bayern München), Fábregas (Chelsea), Gaitán (Benfica) – Hulk (Zenit), Aboubakar (Porto). A legjobb pontszáma Gatiánnak lett aki 9,52 egységgel zárta ezt a kört.

Cesc Fábregas félelmetes statisztikai mutatója: a mérkőzés utolsó harmadában többet passzolt, mint bárki más az egész meccs alatt, az összes csapatot figyelembe véve. Negyvenszer passzolt a spanyol az utolsó harminc percben.

Olvasói sztorik