Nemzetközi foci

Visszatér a harmadik számú európai kupa

A kis országok csapatai számára tervezett sorozat a magyaroknak is jól jöhet.

Kapcsolódó cikkek

Az Európai Labdarúgó Szövetség 1999-ben megszüntette a KEK-et, azóta csak két nemzetközi kupasorozatban versenyezhetnek kontinensünk klubcsapatai. Most viszont az UEFA illetékesei azon töprengenek, hogy ismét elindítanak egy harmadik számú versenyt, amely tehát a hierarchiában a Bajnokok Ligája és az Európa Liga alá kerülne – írja az angol The Guardian.

A javaslat célja, hogy a kisebb nemzetek klubcsapatai több európai kupamérkőzést játszhassanak. Azon indulhatnának itt, akik nem jártak sikerrel a Bajnokok Ligája- vagy az Európa Liga-kvalifikáció során.

A szerdai találkozón az UEFA 54 tagszövetségének képviselői érdemileg megvitatták a témát, és arra jutottak, hogy ez az új versenysorozat rendkívül hasznos lenne a kisebb országok csapatai számára, amelyek soha nem tudnak bejutni a BL vagy az EL csoportkörébe.

A megbeszélések még korai fázisban vannak, és 2018-ig semmilyen változtatást nem lehet bevezetni az európai kupák szerkezetében, mert a jelenlegi televíziós jogok addig vannak érvényben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik