Nemzetközi foci bajnokok ligája

Vérszomjas Farkasok otthonában a címvédő

Rómába látogat a Barcelona; a Chelsea a Maccabi Tel-Aviv ellen javíthat pocsék formáján.

Kapcsolódó cikkek

Az eseménydús és lábtörés által beárnyékolt keddi játéknap után szerdán nézőcsalogató mérkőzésekkel folytatódik a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulója. A játéknap legjobban várt összecsapása minden bizonnyal a címvédő FC Barcelona római vendégjátéka.

Az olasz AS Roma a nyáron remekül erősített, megszerezte például a Manchester City támadóját, Edin Dzekót, valamint az egyiptomi Mohamed Salah-t. A Farkasok nagyszerűen kezdték a bajnokságot, hazai pályán legyűrték az olasz címvédő, BL-döntőt játszó Juventust, a katalánokra pedig az újonc Frosinone elleni 2-0-s sikerrel hangoltak. Biztosan nem vár tehát könnyű mérkőzés a Barcára, amely szombaton az Atlético Madridot verte 2-1-re a spanyol rangadón. Lionel Messi csereként szerzett győztes találatot, de szerda este bizonyára kezdőként fog kifutni a Stadio Olimpico gyepszőnyegére.

További érdekesség, hogy ez lesz az argentin klasszis századik BL-mérkőzése; jelenlegi edzője, Luis Enrique pedig korábbi csapata ellen irányítja jelenlegi együttesét, hiszen nemrégiben még a rómaiak szakvezetője volt.

Az E-csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen a Videotont kiejtő BATE Boriszovot fogadja. A gyógyszergyáriak hazai mérlege még akkor is félelmetes, ha a hétvégén kikaptak az újonc Darmstadttól. Legutóbbi öt otthoni meccsükön 11 rúgott mellett két gólt kaptak a németek, minden bizonnyal a gólkülönbség lesz a kérdéses a fehérorosz bajnokságot nyolc ponttal vezető BATE ellen.

Az F-csoport két főfavoritja is idegenben kezdi meg az idei Bajnokok Ligáját. A Bayern München a görög pokolba, az Olimpiakosz otthonába látogat. A bajorok eddig százszázalékosak a Bundesligában, ahol mindössze két gólt kaptak négy mérkőzésen, legutóbb az Augsburgot győzték le az Allianz Arénában, igaz, csak az utolsó percekben szerzett góllal. A müncheniek valószínűleg Athénban is meg fognak szenvedni a sikerért, hiszen az Olimpiakosz hazai pályán tavaly is sok borsot tört az ellenfelek orra alá. A görög élvonalban három győzelemmel rajtoltak, szombaton 3-1-re verték a Plataniasz együttesét.

Talán valamennyivel könnyebb dolga lesz az Arsenalnak, amely a Dinamo Zagreb vendégeként bizonyíthat. A horvátok kicsit kilógnak a csoportból, osztálykülönbség van a két csapat között. Az Ágyúsok mostanában hadilábon állnak a góllövéssel, de most változtathatnak ezen. A Dinamo hazája pontvadászatában természetesen remekel, kilenc forduló után vezeti a bajnokságot, hazai pályán pedig eddig csak egy gólt kapott.

A G-csoportból egyértelműen kiemelkedik az angol bajnok Chelsea, amely szerda este a Maccabi Tel-Aviv együttesével játszik a Stamford Bridge közönsége előtt. A londoniak számára pocsékul indult a szezon, a bajnokságban egyelőre vergődnek, José Mourinho játékosai öt mérkőzésből csupán egyet tudtak megnyerni, ami a Premier League tabellájának 17. helyére elég, ráadásul Thibaut Courtois-t is elvesztették hosszabb időre. A kékek most a nemzetközi porondon javíthatnak az izraeli csapat ellen, amely akár a kvartett sötét lova is lehet.

A másik találkozón az FC Porto a Dinamo Kijev otthonában vendégeskedik. Az ukránok tavaly a legjobb négyig meneteltek az Európa Ligában, és hazai környezetben akár a portugálokra is veszélyesek lehetnek.

A H-csoportban a Bajnokok Ligájába visszatérő Valencia az orosz Zenitet fogadja. A Denevérek az előző idényben magabiztos játékkal rukkoltak elő, az idei bajnokságban azonban már kétszer remiztek. Ha tavalyi formájukat mutatják, akár gólokkal is nyerhetnek a mostanában nem túl meggyőzően teljesítő, edzőgondokkal is küzdő orosz bajnok ellen. A belga bajnok a francia Olympique Lyont látja vendégül. Nem jók a kilátásai a KAA Gentnek, amely beragadt hazája bajnokságában, hét forduló alatt mindössze kétszer tudott nyerni. A franciák sem kezdték túl rózsásan az idényt, de a BL-ben debütáló Alexandre Lacazette bármikor képes eldönteni egy mérkőzést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik