Nemzetközi foci bajnokok ligája

Horrorisztikus lábtörés is volt a BL-ben

A két manchesteri csapat együttvéve is nullapontos; Cristiano Ronaldo mesterhármast ért el.

Kapcsolódó cikkek

Kedden este nyolc mérkőzéssel kezdetét vette a Bajnokok Ligája csoportköre. A játéknap rangadóján az előző idényben ezüstérmes Juventus a Manchester City vendége volt. Az első félidőben a hazaiak domináltak, Sterling kihagyott egy nagy ziccert, de ezen kívül is akadtak ígéretes lehetőségeik, ám pontatlannak bizonyultak, vagy Buffon védett a tőle megszokott színvonalon. A szórványos torinói ellentámadások egyike góllal zárult, amit les miatt érvénytelenítettek.

Amikor már az összes többi pályán volt legalább egy gól, az Etihad Stadionban még mindig 0-0 volt az állás, de csak az 57. percig, amikor egy szöglet után az angolok csapatkapitánya, Vicent Kompany felugrás közben megtámaszkodott Chiellini vállán, ezért az olasz fejéről a saját hálójába pattant a labda. Az egyértelmű szabálytalanság ellenére Damir Skomina játékvezető megadta a találatot. Ezután előbb Sterling, majd David Silva nagy ziccerét védte bravúrral Buffon. A vendégek közül Sturaro egyenlíthetett volna, de Joe Hart hárított – a City gólja nagyon jót tett a meccsnek. A hetvenedik percben Mandzukic egy védekezési hibát kihasználva a kapufa segítségével egyenlített, majd a 81. percben Morata védhetetlen bombájával már a Juve vezetett, és végül 2-1-re győzött!

Idegenbeli góllal kezdte a főtábla küzdelmeit a Manchester United, amely a PSV Eindhoven elleni találkozó 41. percében szerezte meg a vezetést: Memphis Depay a tizenhatoson belülről lőtt, a kapus mozdulni sem tudott. A hollandok még a szünet előtt egyenlítettek: a hosszabbítás pillanataiban Maxime Lestienne szöglete pontosan Hector Moreno elé került, aki megelőzte a védelmet, és a hálóba fejelt.

Az első felvonás végén a játékvezető nyolc és fél percet hosszabbított, mert Moreno kíméletlen becsúszása nyomán eltölt az angolok játékosa, Luke Shaw lába. A hazaiak gólszerzője megúszta sárga lappal a szabálytalanságot, amelyről ide kattintva képgalériát tekinthetnek meg! Az 57. percben ismét Lestienne kiváló beívelése után született gól: Luciano Narsingh a kapus mellett a kapu jobb oldalába fejelt, és mivel az állás már nem változott, a két manchesteri csapat együttvéve sem szerzett pontot kedden…

A PSG svéd klasszisa, Zlatan Ibrahimovic a nevelőegyesülete ellen lépett pályára, de először nem ő, hanem Ángel Di María volt eredményes a Malmö ellen, a második találat pedig Cavani nevéhez fűződik (2-0).

A Sevilla és a Borussia Mönchengladbach találkozójának első félideje nem hozott gólt, a szünet után azonban a spanyolok két percen belül két tizenegyest is kaptak, de Kevin Gameiro csak az elsőt tudta értékesíteni, a másodikat a keresztlécre lőtte. A 66. percben jött az újabb büntető, ezt Banega váltotta gólra, majd Konopljanka akcióból volt eredményes (3-0).

Az A-csoportban a Real Madrid és a Sahtar Donyeck találkozott a Santiago Bernabéu stadionban. Kiegyenlített találkozónak indult, ám a harmincadik percben az ukránok kapusa, Andrij Pjatov kapitális hibájának köszönhetően – éppen Karim Benzema elé ejtett egy könnyűnek ígérkező labdát – a Real megszerezte a vezetést (1-0). A 32. percben Tarasz Sztyepanenko egy kisebb szabálytalanságát sárga lappal díjazta Bebek játékvezető, majd Gareth Bale kényszerült sérülés miatt elhagyni a játékteret, a helyére Kovacic állt.

Bár az ukránoknak számos kisebb lehetőségük akadt, a szünet után súlyosbodtak a gondjaik, amikor egy donyecki helyzetet követően a madridi tizenhatos előterében Sztyepanenko egy felesleges faulttal begyűjtötte második sárga lapját is, így tíz emberrel folytatta a Sahtar. Ezt követően Darijo Srna blokkolta tisztán háttal Cristiano Ronaldo lövését, úgy tűnt, Bebek továbbengedi a játékot, ám másodpercekkel később mégis befújta a tizenegyest. A lassításokból kiderült, Srna blokkja szabályos volt. Cristiano Ronaldo a kapus érintése ellenére értékesítette a tizenegyest (2-0).

Később Ramosnak is el kellett hagynia a pályát sérülés miatt. A 63. percben egy vétlen, de ezúttal egyértelmű kezezést fújt be a horvát játékvezető, amit ismét Ronaldo értékesített (3-0). Innentől formalitássá vált a találkozó, Cristiano Ronaldo a 81. percben akcióból is eredményes tudott lenni, amikor lecsapott egy kipattanóra és a hálóba fejelt, így 4-0-ra győzött a Real Madrid.

Bajnokok Ligája, 1. forduló

A-csoport:

Paris Saint-Germain (francia) – Malmö FC (svéd) 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Di Maria (4.), Cavani (61.)

Real Madrid (spanyol) – Sahtar Donyeck (ukrán) 4-0 (1-0)

Gólszerzők: Benzema (30.), C. Ronaldo (55., 63., 81.)

Kiállítva: Sztyepanenko (50.)

B-csoport:

PSV Eindhoven (holland) – Manchester United (angol) 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Moreno (45+2.), Narsingh (57.), illetve Depay (41.)

VfL Wolfsburg (német) – CSZKA Moszkva (orosz) 1-0 (1-0)

Gólszerző: Draxler (40.)

C-csoport:

Benfica (portugál) – FC Asztana (kazah) 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Gaitan (51.), Mitroglu (62.)

Galatasaray (török) – Atlético Madrid (spanyol) 0-2 (0-2)

Gólszerző: Griezmann (18., 25.)

D-csoport:

Manchester City (angol) – Juventus (olasz) 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Chiellini (öngól 57.), illetve Mandzukic (70.), Morata (81.)

Sevilla (spanyol) – Borussia Mönchengladbach (német) 3-0 (0-0)

Gólszerzők: Gameiro (47.), Banega (66.), Konopljanka (84.)

Olvasói sztorik