Nemzetközi foci

Dárdai Pál hazajön a meccsre

Az előző szövetségi kapitány nem lesz ott a Fradi-stadionban, inkább a tévé előtt szurkol.

Kapcsolódó cikkek

Dárdai Pál idén nyárig volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, ám klubja kérésére megszakította a munkát, de ezzel együtt szívügye maradt a nemzeti csapat. Olyannyira, hogy a német Berliner Kurier című napilap szerint Budapestre utazik a péntek esti magyar–román Európa-bajnoki selejtezőre, amit azonban valószínűleg nem a helyszínen, a Groupama Arénában, hanem máshol, a tévén keresztül, nyugodt körülmények között néz majd meg – írja a Blikk.

Dárdai helyét a kapitányi poszton a német Bernd Storck vette át, tőle reméljük – és reméli az elődje is –, hogy sikerre viszi a mieinket a mérkőzésen. A Herthánál dolgozó magyar szakember persze izgatottan várja, hogyan alakul a kilencven perc. A Bild egyébként úgy tudja, hogy mivel a Hertha szombaton és vasárnap sem tart edzést, a klubnak nem okoz gondot Dárdai Pál budapesti útja.

– Magyarországon leszek a hétvégén, este repülök Budapestre. Látni akarom a meccset. Lehet, hogy kimegyek a stadionba, de talán inkább egy barátommal a tévében nézem a találkozót. Spontán módon döntők majd – kezdte Dárdai, aki most is úgy látja, hogy helyes döntés volt a Hertha BSC-t választania a válogatott helyett, mert így teljes gőzzel a berlini munkára tud koncentrálni. – Nagyszerű meccsre van kilátás. Románia ellen mindig rangadót játszunk.

Ugyanakkor bennfentesek szerint az is a döntés hátterében állhat, hogy még véletlenül sem akar zavart okozni a válogatottnál. Hiszen fennáll a veszélye annak, hogy ha feltűnik a lelátón, és esetleg nem alakulnak jól a pályán az események, akkor a szurkolók nekiállnának „dárdaizni”, ami megzavarhatná Storckot és együttesét.

Azt nem tudni, hogy a mérkőzés után mi lesz a programja az edzőnek, de vélhetően marad Magyarországon, hiszen a hétvége szabad a Hertha felnőtt együttesénél, ott biztosan nem kell dolgoznia. Így egyesek szerint még akár az is elképzelhető, hogy a találkozó tanulságait megbeszéli majd Storckkal, akivel hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol, és a német többek között neki is köszönheti, hogy a nemzeti csapat élére került.

Olvasói sztorik