Nemzetközi foci

Dárdai: szemüveget a riporternőnek!

A Hertha BSC vezetőedzője sértő megjegyzéseket tett a vasárnapi vereségük után.

Kapcsolódó cikkek

„Vesztettük és kész. Elég szar hangulatban vagyok” – a Hertha csapatkapitány, Fabian Lustenberger rövid, de velős megnyilvánulása jól mutatja, hogyan fogadták a Borussia Dortmund otthonában elszenvedett 3-1-es vereséget a berlini klub játékosai vasárnap délután, a német élvonal harmadik fordulójában.

Sőt, nem csak a játékosok, hanem Dárdai Pál vezetőedző sem állt a helyzet magaslatán a lefújás után. A vendégek abban reménykedtek, hogy sikerrel járhatnak Dortmundban, de több nagy helyzetet is elpuskáztak, ráadásul elkerülhető gólokat kaptak – derült ki a Bildcikkéből.

– Jól kezdtünk, majd kaptunk egy gólt a semmiből. Az ilyen gólokat sürgősen meg kell előznünk. Később a Dortmundnak több lehetősége is volt, úgyhogy még rosszabbul is járhattunk volna – mondta a meccs után Dárdai Pál, aki szerint kétgólos hátrányban minden borult, amire készültek, ezért B-tervhez kellett nyúlniuk, ám a különbség a szépítés ellenére megmaradt a lefújásig.

– Nem kellett volna egy kicsit több kockázatot vállalnia a csapatának a nagyon szigorú védekezés helyett? – kérdezte a lefújás után a magyar vezetőedzőt a WDR riportere, Anne van Eickels.

– Nem tudom, mire gondol, amikor hiányolja a kockázatot. Volt két nagy helyzetünk, amíg a Dortmundnak egy sem. Vagy rossz meccset nézett, vagy szemüveget kellene cserélnie – válaszolt indulatosan Dárdai.

– Később visszajött, és azt mondta, fogalmam sincs a focihoz. De nem vagyok haragtartó, ahhoz már túl régóta vagyok a szakmában… – mesélte a szemüveges riporternő.

Dárdai Pál egyébként nem először „szólt be” egy újságírónak: tavaly ősszel a Magyar Rádió riporterének Ferihegyen, idén februárban Németországban, júniusban pedig Magyarországonreagált rosszul egy kérdésre.

A berlinieknek egy győzelem és egy döntetlen után ez volt az első vereségük a Bundesligában. Hétvégén az Európa-bajnoki selejtezők miatt ott is szünet lesz, szeptember 12-én a VfB Stuttgarttal találkoznak hazai környezetben.

Olvasói sztorik