Nemzetközi foci

Megverték a Dárdai-csapatot

A Hertha 3-1-re kikapott a Borussia Dortmund otthonában; továbbra sem megy a Lech Poznannak.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A spanyol élvonal második körében Megyeri Balázs csapata, a Getafe CF hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Granada elleni találkozón. Mindezt a magyar kapus a kispadról nézte végig.

A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC a Borussia Dortmund otthonában lépett pályára a német Bundesliga harmadik fordulójában. Az első félidőben Hummels szerezte meg a vezetést a hazaiak számára, majd az 51. percben Aubameyang növelte az előnyt. Kalou a 79. percben szépített, de a hosszabbítás pillanataiban Ramos kialakította a 3-1-es végeredményt.

A lengyel élvonal hetedik körében a címvédő Lech Poznan az újonc Termalica vendégeként kapott ki 3-1-re. A Poznan három magyar légiósa közül Lovrencsics Gergőt a szünetben, Kádár Tamást a hatvanadik percben cserélték le, Holman Dávid pedig nem volt keretben. A varsói Legia a Jagiellonia otthonában játszott 1-1-et. Nemanja Nikolics kezdőként 75 percet játszott a fővárosiaknál, de ezúttal nem sikerült gólt szereznie.

A Kovács Pétert foglalkoztató Sarpsborg 08 a Bodo/Glimt vendégeként kapott ki 3-1-re a norvég első osztály 22. fordulójában. A magyar csatár a 82. percben állt be.

A svájci élvonal hetedik fordulójában Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion 2-0-ra győzött az FC Thun otthonában. A tapasztalt magyar védő a kispadról nézte végig a meccset.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 25. meccsét játszotta Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely zsinórban harmadszor kapott ki (1-2 a Colorado Rapids otthonában). Honfitársunk végigjátszotta az idegenbeli találkozót, és a második félidőt elején ő adta a gólpasszt.

Olvasói sztorik