Nemzetközi foci

Megint megverték Dzsudzsák csapatát

Harmadik bajnoki mérkőzését is elvesztette Törökországban a Bursaspor...

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Dzsudzsák Balázs csapata, a török Bursaspor a 66. percben emberhátrányba került, és végül 2-1-re kikapott az Istanbul Basaksehir otthonában az élvonal harmadik fordulójában. A meccset végigjátszó honfitársunk klubja eddig mindhárom találkozóját elvesztette az új bajnokságban.

A holland élvonal negyedik fordulójában 3-0-s vereséget szenvedett Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap. A meccsen egy sárga lapot begyűjtő magyar támadót végig a soraiban tudó együttes az Excelsior vendégeként kapott ki, s továbbra is pont nélkül áll a bajnokságban.

A Priskin Tamással felálló Slovan Bratislava magabiztos, 4-1-es sikert aratott a Skalica ellen a szlovák élvonal hetedik fordulójában. Priskint a 68. percben, 3-1-es állásnál cserélte le edzője.

Komoly vereségbe futott bele hazai pályán a Liverpool FC az angol élvonal negyedik fordulójában. A Bogdán Ádámot végig a kispadon tudó együttes a West Ham Unitedtől kapott ki 3-0-ra. Tőzsér Dániel csak a válogatott szünet után mutatkozhat be új klubjában, a Queens Park Rangersben. A csapat az angol másodosztály ötödik fordulójában 1-0-ra nyert a Huddersfield vendégeként.

Szalai Ádám és Stieber Zoltán sem kapott helyet csapatában a német Bundesliga harmadik fordulójában. Stieber együttese, a Hamburger SV az 1. FC Köln vendégeként kapott ki 2-1-re, míg a Szalait nélkülöző Hoffenheim a Darmstadt otthonában játszott 0-0-t.

A finn élvonal 26. fordulójában Gruborovics Tamás együttese, a KooTeePee odahaza 1-0-ra nyert a Jaro ellen. A magyar csatár végigjátszotta a találkozót.

A német másodosztály ötödik fordulójában a sérült Korcsmár Zsoltot nélkülöző Greuther Fürth 2-2-t játszott a Duisburg otthonában. A harmadosztály hatodik körében a sérülés miatt szintén nem játszó Nagy Dániel együttese, a Würzburger Kickers hazai környezetben 1-0-ra győzött az Erzgebirge Aue ellen.

A hajrában (83. perc) kapott szerepet Futács Márkó a Mersin Idman Yurdu színeiben a török első osztály harmadik fordulójában. A csapat 2-1-es vereséget szenvedett a Kayserispor elleni hazai bajnokin.

Olvasói sztorik