Mervó Bence sztárcsináló klubba kerülhet

Dybala, Pastore és Cavani karrierjének is komoly lendületet adtak az olasz Palermóban.

Kapcsolódó cikkek

Beszámoltunk róla, hogy minden bizonnyal az olasz élvonalbeli Palermo csapatába igazol a nyári, új-zélandi U20-as világbajnokság társgólkirálya, Mervó Bence. A mediagol.itrövid elemzést közölt a várható átigazolásról.

Az ötlet Manuel Gerolin sportigazgató fejéből pattant ki, nyilvánvalóan a korosztályos tornán figyelt fel rá, hiszen a magyar válogatott egyik meghatározó játékosa, húzóembere volt, aki látványos focit produkált. A szerző a technikás játékát, a kreativitását, a hatékony befejezéseit és a dinamizmusát is dicsérte. A modern támadófoci kiváló képviselőjeként erősítést jelentene a szicíliaiaknak, sőt a portál értesülései szerint már egy megállapodás-tervezetet is készítettek honfitársunk számára.

Mervót köztudottan csábítják Spanyolországból is, de állítólag kijelentette, hogy számára a Palermo elsőbbséget élvez, mert tudja, hogy Dybala, Pastore és Cavani karrierjének is komoly lendületet adtak ebben a klubban. Ez a klub ugyanis – a jelek szerint – speciális közegnek számít a fiatal tehetségek számára, elindítja őket a világfutball csúcsai felé – nemzetközileg így vélekednek a Palermóról.

A játékos jelenleg az MTK keretéhez tartozik, egyéves szerződést írt alá, de az itáliaiak biztosak benne, hogy szerény anyagiak fejében elengedik őt. Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan létrejön a klubváltás, bár egyelőre a spanyol vonalat sem szabad alábecsülni. A szicíliaiak megtették az ajánlatukat Mervó számára, de a cikk utolsó bekezdésének tanúsága szerint egyelőre Maurizio Zamparini klubtulajdonos még nem döntötte el végérvényesen, hogy fiatal honfitársunkat akarja-e látni a csatárposzton, vagy valaki mást…