Nemzetközi foci

Hivatalos: Dzsudzsák Balázs aláírt a törökökhöz

Hétfő délután jelentették be a szerződéskötést a Bursaspornál; négyéves megállapodást írtak alá.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról honlapunkon is olvashattak, hétfőn orvosi vizsgálaton esett át Dzsudzsák Balázs a török élvonalbeli Bursaspor csapatánál. A Dinamo Moszkvától érkező válogatott játékos szerződtetését aztán nem sokkal 14 óra után ünnepélyes keretek között is bejelentették, így immár hivatalos, hogy a magyar mezőny jelenlegi legértékesebb labdarúgója Törökországban folytatja pályafutását.

„Salam aleikum” – köszöntötte muszlim szokás szerint Dzsudzsák a sajtótájékoztatón résztvevőket, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a klubhoz szerződjön. Hozzátette, alig várja már, hogy a Bursaspor új stadionjában először pályára lépjen. A sajtótájékoztatóra a csapat szurkolóinak egy csoportja is bejutott, ők hangosan éltették a magyar játékost.

A 69-szeres válogatott Dzsudzsák 2008-ig a Debrecen játékosa volt, majd a PSV Eindhovenben szerepelt három éven át. Oroszországba előbb 2011-ben az Anzsi Mahacskalához igazolt, majd egy évvel később a Dinamo Moszkvához került.

A Bursaspor tavaly hatodik lett a török bajnokságban, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint az ötödik helyen záró, és így Európa Liga-indulást kiharcoló Trabzonspor. Öt évvel ezelőtt érte el története eddigi legnagyobb sikerét: a 2009–2010-es szezonban bajnok lett. A mostani idény az elmúlt hétvégén vette kezdetét: a csapat éppen a Trabzon vendégeként maradt alul 1-0-ra.

Dzsudzsák a bursaspordabugun.com cikke szerint négy évre kötelezteel magát a klubhoz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik