Nemzetközi foci

Nem értik az ellenfelek a Slovan magyar védőit

Kapcsolódó cikkek

Meccs közben magyarul beszélget egymással Hudák Dávid és Saláta Kornél, a szlovák élvonalbeli Slovan Bratislava két középhátvédje, ezzel is túljárnak a csatárok eszén. Hudák hétvégén megszerezte pályafutása első élvonalbeli gólját, erről is kérdezte a helyi ujszo.com portál.

– Milinkovics pontos beadása után hat méterről fejeltem a hálóba. Nagyon örülök a gólnak, mert több alkalommal is kevés hiányzott ahhoz, hogy eredményes legyek, végre megtört a jég. Az csak a hab volt a tortán, hogy végül fordítani tudtunk, és begyűjtöttük a három pontot. Remélem, nem ez volt az utolsó találatom az őszi idényben – mondtaa lapnak Hudák Dávid.

A tavasszal Újpesten szereplő játékos elmondta, magyarul kommunikál védőtársával, így megzavarják az ellenfeleket.

– Saláta Kornéllal öröm együtt játszani, tapasztalt futballistaként állandón biztat és irányít, nagyon sokat tanulok tőle. Az a legjobb, hogy meccs közben magyarul beszélünk, így az ellenfél csatárai nem értik, hogy mit mondunk egymásnak. Persze, Szarka Ákos értené, de a DAC ellen nem játszottam.

A 22 éves szlovák védőt az újpesti időszakról is kérdezték.

– Kovács Zoltán sportigazgató javaslatára kerültem a lilákhoz, aki pechemre két héttel a megérkezésem után távozott a klubtól. A szerb Nebojsa Vignjevics edző nem bízott bennem, inkább honfitársait szerepeltette. Már az is furcsa volt, hogy miután a felkészülési meccseket végigjátszottam – állítólag nem is rosszul –, az első bajnokin mégis csak a cserepadon kaptam helyet. A tréner anyanyelvén kívül csak angolul beszélt, én pedig úgy nem tudok, így a négy hónap alatt összesen háromszor szólt hozzám… Ettől eltekintve nagyon jól éreztem magam Újpesten, és a későbbiek során szeretnék még az NB I-ben játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik