Nemzetközi foci

Holman-duplával jutott tovább a Lech Poznan

A Lengyel Kupában remekelt a magyar támadó; Sándor György Ausztráliában lett kupahős.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Vida Krisztoferrel felálló De Graafschap 3-1-es vereséget szenvedett a Heerenveen vendégeként a holland élvonal nyitófordulójában. A magyar támadó végigjátszotta a találkozót.

Az Olimpia Grudziadz otthonában lépett pályára a Lengyel Kupa 32-es főtábláján a Lech Poznan. A bajnokcsapat a kezdőként szóhoz jutó Holman Dávid kipattanóból szerzett góljával került előnybe a kilencedik percben. Az előnyt sokáig őrizte a Lech, melyet a 86. percben a csereként beállt Lovrencsics Gergő passza után Holman újabb góljával meg is duplázott, így végül 2-0-val jutott tovább. Lovrencsics mellett Kádár Tamás is a kispadon kezdett: előbbi a 62. percben állt be, Kádárt viszont pihentette a vezetőedző.

https://www.youtube.com/watch?v=d8adWZsnyos

https://www.youtube.com/watch?v=MgDTAM4kWhM

A román első osztályban a hatodik forduló vette kezdetét kedd délután. A Bőle Lukácsot végig a soraiban tudó, a játéknap előtt még listavezető CSMS Iasi 1-0-ra kapott ki az első öt meccsén nyeretlen Botosani otthonában.

Döntetlennel folytatta szereplését a kínai élvonalbeli Csangcsun Jataj. Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata a 22. fordulóban a Guanzsu R&F vendége volt. Az Elek Ákossal felálló együttes már a hetedik percben vezetést szerzett, de a hazaiak a második félidőben fordítani tudtak. A 2-2-es végeredmény Han góljával alakult ki a 83. percben, aki öt perccel korábban éppen Eleket váltotta csereként. Huszti öt sárga lapja miatt nem volt keretben.

Győzelemmel kezdte a szezont a Sándor Györgyöt is foglalkoztató Perth Glory. Az együttes az ausztrál FFA Cup első fordulójában, a legjobb 32 között a Newcastle Jets vendége volt. Bár sokáig kiesésre állt a csapat, a 87. percben egyenlített (1-1), így hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadás első perceiben újabb gólt szerzett, de előnyét nem tudta megtartani, nem sokkal a vége előtt egyenlített a hazai együttes (2-2). A Videoton korábbi csapatkapitánya nemrég csatlakozott a klubhoz, első tétmeccsén azonban máris kezdőként jutott szóhoz, és végigjátszotta a 120 percet – a tizenegyes-párbaj utolsó rúgása is rá maradt, az ő találatával nyert végül 4-3-ra a Perth.

Olvasói sztorik