Nemzetközi foci

„Nehéz dolga lesz a Debrecennek”

Kovács Péter szerint a Rosenborg jó formában van, és az egész csapat hétről-hétre jól szerepel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Pályafutása során másodszor is elhagyta a Strömsgodset csapatát Kovács Péter, és már az is eldőlt a múlt héten, hogy a szintén norvég élvonalbeli Sarpsborg 08 színeiben folytatja. A bemutatkozása kiválóan sikerült, hiszen a 17. fordulóban gólt lőtt a Mjondalen elleni meccsen (2-2). Új klubja a 16 csapatos tabella 11. helyén áll, de mivel meglehetősen sűrű a mezőny, még egyáltalán nem lefutott a kiesés elleni harc.

A Rangadó.hu érdeklődésére a 37 éves csatár arról is beszélt, hogy a listavezető Rosenborg elleni párharc vélhetően komoly kihívást jelent majd a Debrecen számára az Európa Liga-selejtezőben.

– Ilyen gördülékenyen végbement a váltás és a beilleszkedés?
– Igen, csütörtökön írtam alá a szerződésemet, utána már edzettem a csapattal, vasárnap pedig játszottam és gólt szereztem. Ilyen gyorsan mennek itt a dolgok – mesélte Kovács Péter.

– A költözésen is túl van?
– Nem költözöm, mert Oslóban lakom, és mindig is ott fogok lakni. Minden nap ingázom Oslo és Sarpsborg között, ez kilencvenhat kilométert jelent a lakásomtól a stadionig. Hárman vagyunk az új csapatban, akik a fővárosban lakunk, együtt szoktunk utazni, és cserélgetjük a sofőröket.

– Mikor döntötte el végleg, hogy váltania kell?
– A korábbi edzőmmel és a sportigazgatóval már beszélgettünk arról, hogy ha nem kapok játéklehetőséget, akkor nyáron mindenképpen szeretnék távozni. Megértőek voltak ezzel kapcsolatban, és sikerült gyors megoldást találnunk, ami úgy néz ki, hogy jó lesz.

– A legutolsó néhány hónapban kevesebbet játszott, mint korábban, de összességében jó emlékekkel távozott a Strömsgodsettől?
– Persze, hiszen fantasztikus éveket töltöttem ott, de eljött az idő, amikor váltanom kellett, mert még szeretnék játszani, és idén nyáron meg kellett hoznom ezt a döntést.

– Az új csapatában már a legelső meccsen bizonyította önmagának és mindenki másnak, hogy nem felejtette el a góllövést…
– Ez nagyon fontos, főleg, ha csatárt játszik az ember, és bemutatkozik egy új klubban, akkor minél hamarabb gólt kell szereznie, mert ezzel lekerül a teher a vállairól. Elég jól sikerült a bemutatkozásunk, mert a csatártársam ugyanúgy az első meccsét játszotta, és mindketten gólt lőttünk, szóval tényleg jól alakult a meccs.

– A biztos bennmaradás a cél?
– Úgy néz ki, hogy az lesz, igen, mert a körülöttünk lévő csapatok közül mindenki nyert, ezáltal eléggé szorossá vált a tabella a tizenkettedik helytől lefelé. Úgy érzem, a csapat simán benn fog maradni, ezzel nem lesz gond, de mindenképpen kellene most már egy olyan meccs, amelyen három pontot szerzünk.

– Nyilván hallotta, hogy a Debrecen ismét norvég ellenfelet kapott, és az Európa Liga-selejtezőben a Rosenborg ellen lép pályára. Mire számíthatnak a magyarok ebben a párharcban?
– Az utóbbi időben nagyon jól játszanak. Tavaly nyáron új edző vette át az irányítást, aki ott játszott a Rosenborgban a nyolcvanas-kilencvenes években. Nagyon jó csapatot formált, tipikus négy-három-hármas felállásban játszanak, és mostanság nagyon jó formában vannak, nem csak egy vagy két játékos, hanem az egész csapat jól szerepel hétről-hétre. Nehéz dolga lesz a Debrecennek, de természetesen nem lehetetlen a feladat…

Olvasói sztorik