Nemzetközi foci

Nikolics: újabb gól és gólpassz

A varsói csatárt lecserélték; Kovács Péter góllal mutatkozott be új norvég klubjában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A norvég élvonal 17. fordulójában Kovács Péter új klubja, a Sarpsborg 08 házigazdaként 2-2-t játszott a Mjondalen ellen. A rutinos csatár kezdő volt, a 42. percben ő szerezte a meccs első gólját, majd a 67. percben lecserélték.

A román élvonal harmadik körében Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi hazai pályán 1-0-ra nyert a Petrolul Ploiesti ellen. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót.

A szlovák élvonal második fordulójában Priskin Tamás együttese, a Slovan Bratislava meglepetésre 1-0-ra kikapott otthon a Myjava elleni találkozón. A magyar válogatott csatár kezdő volt, de a hatvanadik percben lecserélték.

A lengyel élvonal második fordulójában a varsói Legia odahaza 5-0-ra győzött a Podbeskidzie ellen. A fővárosiaknál Nikolics Nemanja kezdő volt, a 33. percben gólt lőtt, a szünet előtt gólpasszt adott, majd a szünetben lecserélték…

Az Emirates Cup nemzetközi felkészülési torna második játéknapján a házigazda angol Arsenal 1-0-ra győzött Bobál Gergely csapata, a német Wolfsburg ellen, de a magyar légióst nem nevezték a keretbe.

Vereséggel rajtolt a német másodosztályban Simon Krisztián klubja, az 1860 München, amely az első fordulóban 1-0-ra kikapott a Heidenheim otthonában. A magyar légiós kezdő volt, a 41. percben sárga lapot kapott, majd a nyolcvanadik percben lecserélték.

Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion hazai pályán 1-0-ra győzött a St. Gallen ellen a svájci bajnokság második fordulójában. A házigazdák tizenegyesből szereztek vezetést, majd bő negyed órával a vége előtt emberhátrányba kerültek, de meg tudták őrizni előnyüket, mert a vendégek a 88. percben kihagytak egy büntetőt. A rutinos magyar csatár a kispadról nézte végig mindezt.

Vida Krisztofer együttese, a holland élvonalban újonc De Graafschap 2-0-ra nyert az ugyancsak holland Lienden elleni felkészülési mérkőzésen. Fiatal honfitársunk végigjátszotta a találkozót.

Olvasói sztorik