Nemzetközi foci

„Egy fél hívás sem jött az NB I-ből”

Az osztrák másodosztályba szerződő Csizmadia Csaba szomorúan vette tudomásul, hogy nem keresték itthonról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Lombard Pápától távozó Csizmadia Csaba az osztrák másodosztályú Floridsdorfer AC együttesében folytatja pályafutását. A harmincéves védő számára nem ismeretlen az osztrák közeg, hiszen korábban már futballozott a Mattersburgban. A Ferencvárosban is megforduló hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére árulta el, miért választotta Ausztriát.

– Az egyik barátom, Maróti Béla – aki ugyanitt focizott anno – kérdezett meg, hogy érdekel-e a lehetőség, ugyanis a csapatnál belső védőt kerestek. Amikor korábban Ausztriában játszottam, nagyon jól éreztem magam, és csakis pozitív élményekkel gazdagodtam, ezért úgy voltam vele, hogy megragadom a lehetőséget. A vezetőedző, Peter Pacult személye miatt is döntöttem így, illetve nagyon jó csapatba kerültem. Egyébként szomorúan vettem tudomásul, hogy egy fél telefonhívás sem jött NB I-es csapattól. Ezt egy kicsit erősnek tartom, de az ember mindig tanul ezekből a dolgokból, és levonja a tanulságot – mondta Csizmadia Csaba.

– Milyenek az első benyomásai? Hogy sikerült a csapat felkészülése?
– Minden pozitív, nem érintett semmi olyan új dolog, amivel esetleg nem számoltam volna. Csakis jókat tudok mondani. Az alapozásunk a múlt héten lezárult, hiszen a múlt hétvégén már volt egy kupameccsünk. Sajnos nem tudtam pályára lépni, mert még nem jött meg a játékengedélyem. Pénteken pedig indul a bajnokság, a Linz otthonába kezdünk, amely nem mondható éppen gyenge ellenfélnek, de állunk elébe.

– Milyen célkitűzéssel vágnak neki a bajnokságnak?
– Tavaly a nyolcadik helyen végzett a csapat, és azt gondolom, hogy annál csakis jobb helyezésben bíznak. Nagyon sok fiatal játékosunk van, és az ő fejlődésük érdekében mindent meg kell tenni, és azt gondolom, hogy bármi előfordulhat.

Olvasói sztorik