Nemzetközi foci

Lewandowski verte a magyarokat

A három honfitársunkat foglalkoztató lengyel bajnokcsapat vereséget szenvedett a nyitányon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szalai Ádám csapata, a német Bundesligában szereplő Hoffenheim a hatodosztályú TSG Weinheim ellen meg sem állt 15 gólig. A magyar támadó a 39. percben együttese negyedik találatát szerezte.

Stieber Zoltán együttese, a német élvonalbeli Hamburger SV 2-0-ra kikapott az Arminia Bielefeld elleni edzőmeccsen. Honfitársunk a második félidőben kapott lehetőséget.

Csizmadia Csaba csapata, a másodosztályú Floridsdorfer AC 6-0-ra győzött az SC Golling otthonában az Osztrák Kupa első fordulójában. A tapasztalt magyar védőt nem nevezték a meccsre.

Vida Krisztofer együttese, az élvonalban újonc De Graafschap 3-2-re nyert az ugyancsak holland Cambuur elleni edzőmeccsen. Fiatal honfitársunk végigjátszotta a találkozót.

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion már két góllal is vezetett a Luzern otthonában a svájci bajnokság első fordulójában, de a 90. és a 93. percben kapott gólok miatt 2-2 lett a végeredmény. A rutinos magyar védő a kispadról nézte végig a meccset.

Simon Krisztián együttese, a német másodosztályú 1860 München 2-1-re kikapott a walesi – de az angol élvonalban szereplő – Swansea City-től. A magyar játékos kezdő volt az edzőmeccsen.

Kádár Tamás, Lovrencsics Gergő és Holman Dávid csapata, a lengyel bajnoki címvédő Lech Poznan hazai pályán 2-1-re kikapott a Pogon Szczecin elleni rajton. Honfitársaink közül Kádár és Holman is kezdő volt, előbbi végigjátszotta a találkozót, utóbbit a szünetben lecserélték, a sérüléséből felépülő Lovrencsics pedig a kispadról nézte végig a vereséget. A győztes gólt Mateusz Lewandowski szerezte, aki csak névrokona a híres Robert Lewandowskinak.

Olvasói sztorik