Nemzetközi foci

Bogdán Ádám ezúttal nem játszott

Pénteken délelőtt Ausztráliában szerepelt a Liverpool; Dzsudzsákkal rajtolhat a Dinamo Moszkva.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Bogdánék már Ausztráliában

Guzmics Richárd együttese, a lengyel Wisla Kraków megkezdi bajnoki szereplését. A válogatott védő együttese a Górnik Zabrze ellen játszik hazai pályán – ez lesz az élvonal új idényének nyitómeccse.

A román bajnokságban már a második fordulót rendezik ezen a hétvégén: Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi a CS Concordia Chiajna vendége lesz. Érdekesség, hogy az élvonal az elmúlt hétvégén hat döntetlennel kezdődött, csak a Pandurii tudta legyőzni a Poli Timisoarát – vagyis egy csapat kivételével már mindenki pontszerzőnek mondhatja magát.

Bogdán Ádám az angol Liverpool FC első felkészülési mérkőzésén, Thaiföldön kezdőként lépett pályára, és 45 perc alatt hibátlanul őrizte kapuját. A csapat azóta már „átruccant” Ausztráliába, ahol pénteken délelőtt a helyi Brisbane Roar ellen játszik újabb edzőmeccset – Bogdán ezúttal a kispadon kezdett, és végül nem lépett pályára.

A sérült Korcsmár Zsoltot nélkülöző német Greuther Fürth a spanyol Celta Vigo ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Szombat – A magyaros lengyel bajnok is elkezdi

A lengyel élvonal szintén magyar érdekeltségű csapata, a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamás és Holman Dávidot is foglalkoztató, címvédő Lech Poznan odahaza kezd a Pogon Szczecin ellen. Lovrencsics sérülés miatt később kapcsolódott be a munkába, de a hírek szerint hétvégén akár már csapata rendelkezésére is állhat.

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a Luzern vendége lesz a svájci első osztály nyitófordulójában.

Felkészülési meccset játszanak Stieber Zoltán és Simon Krisztián csapatai, az egyaránt német Hamburger SV, illetve az 1860 München. Stieber klubja a Bielefelddel találkozik, míg a másodosztályú bajorok a walesi – de angol élvonalbeli – Swansea City ellen bizonyíthatnak.

Vasárnap – Nikolics debütálhat új csapatában

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj a közvetlen rivális, két ponttal többet gyűjtő Zsiangsu Sainty ellen lép pályára a kínai élvonal huszadik fordulójában.

Nikolics Nemanja bajnokin is debütálhat új csapatában: a válogatott támadót szerződtető Legia Warszawa a Slask Wroclaw vendége lesz a lengyel élvonal első fordulójában.

Bár az elmúlt hetekben szinte az összes topbajnoksággal szóba hozták, minden bizonnyal vasárnap az orosz élvonal első fordulójában lép pályára Dzsudzsák Balázs. A magyar szélsőt foglalkoztató Dinamo Moszkva rangadóval kezdi a 2015–2016-os idényt: a bajnoki címvédő szentpétervári Zenit otthonába látogat.

Szintén bajnokin mutatkozhat be Priskin Tamás, a Slovan Bratislava nemrég igazolt magyar támadója. A szlovák élvonal első fordulójában a Zlate Moravce vendége lesz az Európa Ligában is bizonyító együttes.

Magyar idő szerint hajnali fél háromkor lép pályára a kiváló formában lévő támadó, Németh Krisztián csapata. Az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City a Montrealt fogadja.

Vasárnap Köteles László együttese, a belga KRC Genk a francia Nantes ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Hétfő – Újra pályán Bogdán csapata

Magyar idő szerint hétfő délelőtt újabb edzőmeccs vár Bogdán Ádám klubjára, a Liverpool FC-re. Az angolok ezúttal is ausztrál ellenféllel találkoznak, az Adelaide United személyében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik