Nemzetközi foci

Holman Dávid: gól; Huszti Szabolcs: piros

A lengyel Lech Poznan magyar légiósa felkészülési mérkőzésen volt eredményes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel Lech Poznan felkészülési mérkőzést játszott a Stomil Olsztyn csapatával. A hazaiak tartalékosan is nagyon simán, 3-0-ra nyertek. A kék-fehéreknél Holman Dávid kezdőként kapott lehetőséget, és végig a pályán volt. Meg is hálálta a bizalmat, hiszen a Lech első találatát honfitársunk szerezte.

A kínai élvonal 18. fordulójában Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj hazai pályán 2-0-ra kikapott a Guangcsu Evergrande ellen. Mindkét magyar kezdő volt, Elek a 28. percben sárga lapot kapott, de végigjátszotta a találkozót, Huszti viszont nem, mert a 41. és a 70. percben is besárgult, úgyhogy kiállították.

Balázs Benjámin együttese, az FK Teplice 2-2-t játszott az ugyancsak cseh FK Pardubice elleni felkészülési mérkőzésen, ráadásul kihagyott egy tizenegyest. Honfitársunk a 65. percben, csereként lépett pályára.

Korcsmár Zsolt csapata, a német másodosztályú Greuther Fürth 3-2-re győzött a cseh Pribram elleni felkészülési mérkőzésen, de a magyar védőt nem nevezték a meccskeretbe.

Vida Krisztofer együttese, a holland élvonalban újonc De Graafschap 2-0-ra elveszítette a német harmadosztályú Preussen Münster elleni edzőmeccset. A magyar fiatal az első félidőben kapott lehetőséget.

Guzmics Richárd együttese, a lengyel Wisla Kraków 3-1-re győzött a cseh Banik Ostrava elleni edzőmeccsen. A magyar védő végigjátszotta a találkozót.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a német élvonalbeli Hertha BSC 2-2-t játszott az alacsonyabb osztályú Neusterlitz ellen.

Köteles László csapata, a KRC Genk 2-1-re kikapott a szintén belga KV Mechelen elleni edzőmeccsen. A magyar kapus végigvédte a találkozót.

Vanczák Vilmos svájci együttese, az FC Sion 1-0-ra nyert a francia Olympique Lyon ellen a Valais Cup keretein belül. A rutinos magyar védő a kispadról nézte végig a meccset.

Olvasói sztorik