Nemzetközi foci

Tőzsér játszott a legtöbbet

A Watford keretéből magasan a harmincéves magyar töltötte a legtöbb percet a pályán a középpályások közül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy arról már beszámoltunk, könnyen lehet, hogy Tőzsér Dániel nem a Premier League-ben kezdi meg a következő idényt, vagy legalábbis nem a Watford színeiben. A The Sun azt állítja, hogy a magyar középpályás is a távozók listáján szerepel, ami derült égből villámcsapásként érhetett mindenkit. A harmincéves játékos az utóbbi években remek formának örvend. A belga KRC Genknél vezéregyénisége volt a bajnokságot nyerő csapatnak, és több jó szezon után nem is csoda, ha hívták topbajnokságok együttesei is. Olaszországban a Genoa csapatához került, ahol az első évében 22 bajnokin lépett pályára, majd a második idényének a felétől már a Watfordot erősítette, de csak kölcsönben.

Mivel az angolok elégedettek voltak a teljesítményével, ezért további két évre kikölcsönözték, de már nem a Genoától, hanem az FC Parmától, ugyanis Tőzsér játékjoga időközben átvándorolt. A tavalyi idényben is meghatározó embere volt a Watfordnak, de igazán nagy sikereket az elmúlt kiírásban ért el, hiszen a lódarazsak feljutottak az élvonalba, amiben elévülhetetlen szerepet játszott a magyar válogatott játékosa is.

A keret összes középpályása közül magasan Tőzsér Dánielnek jutott a legtöbb játékidő a Championshipben, összesen 3217 perc. Ezen a listán a második helyezett Ikechi Anya 2464, a harmadik pedig a svájci válogatott Almen Abdi 2251 perccel. Ha az egész csapatot vesszük alapul, akkor a magyar a képzeletbeli dobogó harmadik helyén lenne Gomes kapus (3933 perc), és a házi góllövőlista élén álló Troy Deeney (3423 perc) mögött.

A legtöbb bajnoki mérkőzésen viszont honfitársunk szerepelt, szám szerint 45-ön. Őt követi a brazil hálóőr Gomes (44 bajnoki), és a csapat első számú támadója, Troy Deeney (42 bajnoki). Ezekből az adatokból is látszik, Tőzsér alapembere a Watfordnak, ezért is érdekes az angol lap azon kijelentése, hogy a magyar középpályás játékára nem tart igényt a szigetországi klub. Ráadásul a lódarazsak elkezdték a felkészülést a Premier League következő idényére, a harmincéves játékos pedig ugyanúgy részt vesz a csapattal az edzéseken, ahogy eddig.

Olvasói sztorik