Nemzetközi foci

Lesznek hiányzói a DVSC-nek

Több játékosára sem számíthat Kondás Elemér az Európa Liga-selejtező első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kapott gól nélkül és minél többször betalálva kellene legyőznie a Debrecennek a Szutjeszkát az Európa Liga-selejtező első fordulójának odavágóján – írja a Hajdú Online.

– Képzett, jó futballisták alkotják az FK Szutjeszka gárdáját, de ebben nincs semmi meglepő, hiszen a nemzetközi porondon már nincsenek gyenge csapatok. Kellően agresszívek, erőszakosak a montenegróiak, ugyanakkor játsszák is a futballt. Vélhetően a biztonságra helyezik majd a hangsúlyt a Nagyerdei Stadionban, és kontrákkal próbálnak zavart okozni a védelmünkben. Eddig edzőmeccsen tudtuk megnézni őket, illetve láttunk bajnoki mérkőzéseikről is felvételt, azonban egy nemzetközi összecsapás merőben más lesz, itt igyekszik mindenki beletenni az extrákat is. Az biztos, hogy az odavágót követően okosabbak leszünk ellenfelünk játékerejét illetően – nyilatkozta Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője.

Mint ismert, a Loki csütörtökön 18 óra 30 perctől hazai pályán kezdi meg szereplését az Európa Liga első selejtezőkörében, a piros-fehérek az FK Szutjeszka Niksiccsel, a montenegrói bajnokság ezüstérmesével csapnak össze.

Lesznek hiányzók

– Úgy kell futballoznunk csütörtök este, hogy megfelelő előnyt tudjunk kiharcolni a jövő heti visszavágóra. Fegyelmezettnek kell lennünk hátul, mert jó lenne kapott gól nélkül abszolválni az összecsapást, elől pedig koncentráltan kell teljesítenünk, mert szeretnénk minél többször bevenni a Szutjeszka hálóját. Bízom benne, hogy a srácok megoldják a feladatukat – tette hozzá a Debrecen szakvezetője.

Kondás Elemér elárulta, kik azok, akikre nem számíthat majd az EL-odavágón.

– A kapus Nenad Novakovics ugye hosszabb időre kidőlt, ő még nem kezdte el a munkát, de ugyanúgy hiányozni fog Lázár Pál, Ludánszki Bence és Ferenczi János is a mérkőzésen, ahogyan Máté Péter is maródi volt. Utóbbi azonban már elkezdte az edzéseket, az említett labdarúgók közül ő térhet majd vissza a leghamarabb a csapatba.

Olvasói sztorik