Nemzetközi foci

Speciális felkészülés a Fradinál

Dibusz Dénesék műfüvön edzettek a Go Ahead Eagles elleni Európa Liga-selejtezőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hétfő délután a Ferencváros labdarúgói a Népligeti Sporttelep műfüves pályáján edzettek, ugyanis ilyen borítás vár majd rájuk csütörtökön Hollandiában is, a Go Ahead Eagles elleni Európa Liga-meccsen. Az együttes kapusa, Dibusz Dénes elemezte a klubhonlapnaka két felület közti különbséget.

– Ha száraz a műfű, akkor lassabb a természetes gyepnél, jobban pattog rajta a labda. Ha viszont mérkőzés előtt fellocsolják, akkor nagyon felgyorsul rajta a játékszer. Arra számítok, hogy a hollandok a locsolás mellett döntenek. A meccs előtti nap már a találkozó helyszínén fogunk edzeni. Akkor reálisabb képünk lesz a viszonyokról, de itthon is jó minőségű műfüvön edzhetünk, úgyhogy joggal bízhatunk benne, hogy nem fog problémát okozni a pálya borítása – mondta.

A hétfői edzésen a játékos gyakorlatokat labdakezelési feladatok követték, majd a taktikai felkészítés sem maradhatott el. A hollandiai első mérkőzésen olyan eredményt kell elérnünk, amely jó esélyt kínál a továbbjutásra.

– Akkor leszek elégedett, ha kapott gól nélkül nyerünk – beszélt várakozásairól Dibusz Dénes. – Kulcsfontosságú lesz, hogy megőrizzük a kapunkat a találattól, és bízom benne, hogy a stabil védekezésre építve többször jó helyen tudunk labdát szerezni, és a támadásokat végigvezetve eredményesek leszünk.

Olvasói sztorik