Nemzetközi foci

Dzsudzsák társgólkirály lenne Berlinben

A magyar szélső ugyanannyi találatot szerzett, mint Julian Schieber, a Hertha BSC legjobb góllövője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dzsudzsák Balázs sikeres szezont tudhat maga mögött, sőt a Dinamo Moszkva játékosaként eddig a legjobb idényét produkálta. A magyar válogatott 28 éves csapatkapitánya alapembernek számított az orosz együttesnél, és a gólokkal sem maradt adós: 29 bajnokin hét alkalommal talált az ellenfelek hálójába, amivel a házi góllövőlistán a negyedik helyen zárt. Nem maradt le sokkal Kevin Kuranyitól, aki tíz találattal lett a csapat legeredményesebb játékosa. Nem is csoda, hogy honfitársunkat európai topbajnokságokból hívják. A legkitartóbb kérőnek pedig a Dárdai Pál irányította Hertha BSC tűnik.

A Rangadó.hu összeállításában megnézte, hogy a Herthában, illetve a Bundesligában mire lett volna elég Dzsudzsák mutatója.

Kezdjük a sort a berlini csapattal, ahol a középpályások közül Ben-Hatira szerezte a legtöbb találatot (4). Érdekes, hogy a tunéziai játékos lehetne Dzsudzsák legfőbb riválisa, hiszen hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a magyar szélső, ráadásul a szurkolók egyik kedvence. A 26 éves játékost Ronny és Valentin Stocker követi három-három góllal. A brazil minden bizonnyal távozik a német fővárosból a nyáron, a svájci játékmestertől pedig sokkal többet várnak a szurkolók. Az adatok szerint tehát Dzsudzsák messze a legeredményesebb lett volna a Hertha középpályáján.

Ha a berliniek támadósorát vesszük alapul, akkor láthatjuk, hogy a csapat hadilábon állt a góllövéssel. Az első számú támadó, a Bajnokok Ligája-győztes korábbi Chelsea-kedvenc, Salomon Kalou összesen hat találatig jutott a Bundesligában. A házi góllövőlistát Julian Schieber vezeti hét góllal, még úgy is, hogy a német csatár sérülése miatt a bajnokság utolsó három hónapjában pályára sem lépett. Ez azt jelenti, hogy honfitársunk Schieberrel karöltve társgólkirály lett volna a fővárosiaknál.

A Bundesligában Dzsudzsák hét találata a 31. helyre lett volna elég, a góllövőlista élén a Frankfurtban játszó Meier végzett, aki 19 alkalommal szomorította az ellenfeleket. Több klasszisjátékos is hét találattal zárta a szezont, például a Dortmund egyik legjobbja, Marco Reus, vagy a topcsapatok által is körülugrált Roberto Firmino, aki Szalai Ádám csapattársa volt a Hoffenheimben, majd a Liverpoolhoz igazolt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik