Nemzetközi foci

Kiütik a nyeregből Dzsudzsákot?

A Herthánál a Schalke játékosát, Sidney Samet igazolnák le a magyar szélső helyett, aki csak télen érkezhet Berlinbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt napokban Berlinben a legizgalmasabb téma talán a Dzsudzsák Balázs körüli átigazolási mizéria. Már mindenféle hír napvilágot látott, legutóbb éppen az, hogy túl sokat kér, amennyit a fővárosiak nem tudnának megadni neki, előtte pedig a sajtó már kész tényként kezelte, hogy a magyar szélső marad Moszkvában, és meghosszabbítja szerződését. Miután kicsit lecsillapodtak a kedélyek, újabb információk, találgatások láttak napvilágot, de ezúttal logikusnak tűnnek a német lapok verziói, amiket még érvekkel is alátámasztottak.

A Bild úgy tudja, hogy Dzsudzsák helyett Sidney Sam érkezik Dárdai Pál vezetőedző csapatához. A német játékos leigazolására igencsak jó esélye van a Herthának. Ha valóban így lesz, akkor Dzsudzsák nyáron egészen biztosan nem fog Berlinbe költözni.

A Herthánál – úgy tűnik – tanultak a tavalyi leckéből, és komolyan veszik az átigazolási időszakot, mert minél hamarabb versenyképessé akarják tenni a csapatot. Jó úton járnak, hiszen az egyik legtehetségesebbnek tartott német játékossal, Mitchell Wieserrel sikerült megállapodniuk, aki a Bayern Münchentől érkezett, és 2018-ig írt alá. Erre az igazolásra nagyon büszkék a kék-fehérek – lehetnek is, hiszen nem kis halat fogtak, ráadásul a 21 éves játékos univerzális, a két szélén, és a támadók mögött is bevethető.

Dárdai együttesénél még egy klasszis ballábas szélső leigazolását mindenképpen tervezik, és itt jött a képbe honfitársunk. Azonban úgy néz ki, a transzfer nem valósul meg, legalábbis most még nem. A német lap információi szerint Dzsudzsákot csak a szerződése lejárta után, vagyis télen vinnék Berlinbe, amikor már egyetlen eurót sem kellene fizetniük a Dinamo Moszkvának. Ez kockázatos játék, hiszen kétmillió euró ilyen szinten nem nagy összeg, és nincs rá garancia, hogy honfitársunk nem hosszabbít Moszkvában, esetleg nem igazol el máshova.

A Bild szerint a Hertha első számú kiszemeltje a szintén ballábas Sidney Sam, aki a Schalke 04 játékosa. A 27 éves német válogatott játékos mindenképpen távozna jelenlegi együttesétől, ami nem is csoda, hiszen jobbára peremember volt az idei szezonban, összesen 11 bajnokin lépett pályára, sőt még a második csapatban is kellett játszania. Sam 2014 nyarán két és fél millió euróért érkezett a Schalkéhoz, ahova 2018-ig szerződés köti. A királykékek sem marasztalnák, hiszen évi négymillió eurós bérét nem akarják tovább fizetni. Sam belemenne a fizetéscsökkentésbe, ha olyan helyen futballozhatna, ahol kulcsemberként számolnak vele.

A német napilap hozzáteszi, hogy Sam jobb vétel lenne Dzsudzsáknál. A német szintén gyors, és ballábas, mint a magyar válogatott csapatkapitánya, de több poszton, a többi között a két szélén, támadó középpályásként és csatárként is bevethető, valamint nagyon jól ismeri a Bundesligát, ellentétben Dzsudzsákkal.

A végén azt is megemlítik, hogy a berliniek annak örülnének a legjobban, ha mindketten idén nyáron érkeznének, amire azért kicsit az esély.

A német sajtóban vannak más elképzelések is. A berliner-kurier.de még mindig meg van róla győződve, hogy Dzsudzsák bérét nem tudná kifizetni a Hertha. Itt meg kell említeni, hogy valószínűleg Sam jövedelmét sem vihetik le akármennyire. Mindenesetre a fővárosi oldal úgy tudja, hogy a Dinamo Moszkva mindenáron megtartaná a magyar szélsőt, még akkor is, ha a bajnokság végén szívesen értékesítették volna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik