Nemzetközi foci

30 millió euró a Dzsudzsák-csomag?

A Herthánál már azt találgatják, milyen anyagi vonzatai lesznek a magyar válogatott csapatkapitány leigazolásának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyar szempontból a hét legnagyobb szenzációja a Dzsudzsák Balázs átigazolása körüli mizéria, ami úgy tűnik, nem csillapodik. Mint ismert, a magyar szélsőnek decemberben jár le a szerződése a Dinamo Moszkvánál. Már többször kijelentette, hogy szeretne egy európai topbajnokságban szerepelni, ami most megadathat neki, hiszen a Dárdai Pál irányította Hertha BSC szívesen tudná a soraiban honfitársunkat.

A berliner-kurier.denevű honlap a transzfer anyagi vonzatait kezdte boncolgatni, és arra jutott, hogy Dzsudzsák leigazolása irreálisan magas költségekkel járna a Hertha számára.

A moszkvai csapatot kizárták a következő idényben az Európa Liga küzdelmeiből, amiért megsértették a pénzügyi fair-playt. Az oroszoknak csökkenteniük kell a játékosok fizetését, ezért érthető a magyar labdarúgó gondolkodása – maradjon-e, vagy inkább távozzon? Ha kevesebb pénzt kap, akkor legalább játsszon topbajnokságban. Dzsudzsák átigazolási díját a Dinamo Moszkva kétmillió euróban határozta meg, amit a Hertha igyekszik minél gyorsabban összegyűjteni. A berliniek brazil csatáruktól, Ronnytól válnának meg, akinek török és a spanyol ajánlatai is vannak, de ez még nem minden.

A német lap úgy tudja, hogy a legkeményebb rész a magyar játékos fizetése lesz majd a németek számára. A magyar válogatott 28 éves csapatkapitányának fizetését ötmillió euróban határozták meg, így az aláírási pénzt is hozzászámolva 25-30 millióba kerülne az egész „Dzsudzsák-csomag.”

Ez téves információ, hiszen Dzsudzsák jelenlegi fizetése két és fél millió euró körül mozog, ami ráadásul csökkenni fog, ha hosszabbít a moszkvaiaknál. Tehát ötmilliós gázsiról szó sem esett, sőt a magyar légiós többször is kijelentette, hogy hajlandó lenne belemenni a fizetéscsökkentésbe is, annak érdekében, hogy a Herthához szerződjön. Ezenfelül több mint valószínű, hogy egyik klub sem fizetné ki az évi ötmillió eurós bérigényét. Vagyis biztos, hogy Dzsudzsák kevesebbe kerülne a Herthának a fent említett 25-30 millió eurónál, még hosszútávú szerződés esetében is.

Olvasói sztorik