Nemzetközi foci

VIDEÓ: Dzsudzsák öt legszebb gólja

A magyar szélsőnek jól ment az elmúlt szezonban, ezért összeállítottuk a TOP5 találatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dzsudzsák Balázs sikeres idényt tudhat maga mögött, ezért nem is csoda, ha topbajnokságban szereplő klubok jelentkeztek be érte. Leginkább a német Hertha BSC érdeklődéséről hallani, tehát könnyen lehet, hogy a Bundesligában köthet ki, Dárdai Pál vezetőedző csapatában. A magyar szélső legjobb szezonját zárta az orosz Dinamo Moszkvánál, ezért az sem meglepő, hogy meg akarják hosszabbítani a decemberben lejáró szerződését. A 28 éves játékos alapembere volt csapatának, hiszen 29 bajnokin szerepelt és hét gólt szerzett. Az orosz élvonalban eddig öt gól volt a rekordja egy idény alatt. A Dinamo kiharcolta az Európa Liga-indulást is, de a klub nem tartotta be az UEFA fair-play szabályzatát, így nem indulhat a második számú kupasorozatban.

A válogatottban nyújtott teljesítményére sem lehet panaszunk, különösen, amióta Dárdai Pál irányítja a nemzeti csapatot. Dzsudzsáknak elévülhetetlen szerepe volt abban, hogy az Európa-bajnoki selejtezőkön jól szerepelt a válogatott, és legjobb csoport harmadikként jelenleg kijutásra áll a 2016-os francia kontinenstornára.

A Rangadó.hu összeállította Dzsudzsák Balázs 2014–2015-ös szezonban lőtt öt legszebb találatát.

A felsorolást a legszebb góllal kezdjük, ami nem okoz majd nagy meglepetést. Dzsudzsák a románoknak lőtt szabadrúgásával egész Magyarországnak hatalmas örömet okozott. A találkozó nem csak azért volt kiemelten fontos, mert keleti szomszédunk ellen játszottunk, hanem azért is, mert hazai pályán szerepeltek a románok, és nem győzhettek. Mint ismert, ha a bukaresti meccset elveszítjük, könnyen lehet, hogy a kijutásunkba került volna. Dárdai első alkalommal irányította a csapatot szövetségi kapitányként. A tavaly októberi találkozót a románok kezdték jobban, sikerült megszerezniük a vezetést. A második félidőben javult a magyarok játéka, de gólt csak a 82. percben, egy szabadrúgás után sikerült szereznünk. Dzsudzsák 25 méterről nagyon pontosan lőtt a kapu jobb oldalába.

https://www.youtube.com/watch?v=w37C-wK3Fwo

Összeállításunk ezüstérmes találata már nem a válogatotthoz köthető, és nem is rögzített szituációból született. Idén május 8-án moszkvai derbit rendeztek, a CSZKA fogadta a Dinamo együttesét. A találkozót a vendégek kezdték jobban, korán vezetéshez jutottak, de a hazaiaknak hamar volt rá válaszuk. A 24. percben azonban Dzsudzsák Balázs behúzódott középre, majd egy passz után jó 25 méterről, egy igazítás után kegyetlen erővel lőtte ki a jobb felső sarkot. A CSZKA és az orosz válogatott csapatkapitánya, Igor Akinfejev csak ujjheggyel tudott hozzáérni. A találkozót 2-1-re a Dinamo nyerte, a kék-fehérek nagyon fontos győzelmet arattak.

https://www.youtube.com/watch?v=USZRhQMuNEI

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára egy akciógól fért oda. Abban különbözik a többitől, hogy ezt Dzsudzsák papíron a gyengébb, azaz a jobb lábával szerezte. A Dinamo Moszkva az FK Krasznodar otthonában lépett pályára idén május 30-án. A fővárosiak a 16. percben a magyar szélső kapáslövésével megszerezték a vezetést. Honfitársunk egy visszafejelt labdát talált el iszonyatos erővel, esélyt sem adva a hazaiak kapusának. Az összecsapás végül 1-1-es eredménnyel ért véget. Könnyen lehet, hogy ez volt a 28 éves játékos utolsó gólja, amit a moszkvaiak színeiben szerzett…

A bajnokság végeztével a magyar válogatottra még egy nagyon fontos Európa-bajnoki selejtező várt, Finnország ellen. Előtte azonban a Dárdai-csapat június 5-én felkészülési mérkőzést játszott Litvánia ellen, Debrecenben. A meccset nagyon jól kezdtük, Stieber révén megszereztük a vezetést, majd nem sokkal később Dzsudzsák Balázs egy szabadrúgás után növelte az előnyt. A csapatkapitány jó 32 méterről, egy nagyon pontos lövés után vette be a litván kaput. A találkozó fölényes 4-0-s magyar sikert hozott.

https://www.youtube.com/watch?v=qqjRWWCKyuY

Listánkon az utolsó, vagyis az ötödik helyezett találatot Dzsudzsák tavaly november 2-án szerezte az orosz élvonalban, szintén egy moszkvai derbin. A Lokomotív fogadta a Dinamo csapatát. A kék-fehérek jól kezdtek, ugyanis a szünetben 1-0-ra vezettek, majd az ötvenedik percben honfitársunk egy beadás után, éles szögből a kapu hosszú sarkába vágta a labdát, ezzel kettőre növelte az előnyt. A sors fintora, hogy ez a találat egyetlen pontot sem jelentett, ugyanis a Lokomotív az utolsó fél órában négy gólt is berámolt.

Olvasói sztorik