Nemzetközi foci

Blatter ott lesz a vb-selejtezőcsoportok sorsolásán

A sorsolásra július 25-én Szentpéterváron kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó szövetség (FIFA) elnöke ott lesz a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolásán július 25-én.

“Természetesen eljön Szentpétervárra” – nyilatkozta Vitalij Mutko orosz sportminiszter szerdán a Szport Expressz című moszkvai lapnak, s kifejtette, a FIFA teljes végrehajtó bizottsága ott lesz, csakúgy, mint a nemzetközi szövetség 209 tagországának képviselői.

“Az előkészületek a tervek szerint haladnak” – tette hozzá Mutko.

A 79 éves Blattert május végén ötödször választották meg a FIFA elnökének, de négy nappal később bejelentette a lemondását. A tisztújító kongresszus előtt két nappal korrupciós botrány robbant ki, hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt letartóztattak korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával.A rendkívüli kongresszus időpontját július 20-án jelöli majd ki a FIFA végrehajtó bizottsága. Az elnökválasztásra december és február között kerülhet sor, a BBC múlt szerdán azt írta: december 16-a a legvalószínűbb időpont. Addig – jelen állás szerint – Blatter látja el az elnöki teendőket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!