Nemzetközi foci

Nikolics olyan, mint Lavezzi

A Videoton bajnokcsapatának edzője, Joan Carrillo nagyon jókat mondott a gólkirályról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A varsói Legia eddigi legjobb igazolásának tartja a lengyel Super Express a magyar válogatott Nikolics Nemanját, ezért megkeresték a Videoton bajnokcsapatának menesztett edzőjét, Joan Carrillót, és megkérdezte a véleményét róla.

– Nikolics olyan játékos, akivel minden edző szeretne dolgozni. Csatárként hatékony, emberként barátságos, csapattársként pedig népszerű az egész öltözőben. Mivel rendkívül gyors, a Legia szárnyalni fog vele, elérheti a céljait, és rendkívül népszerű lesz új klubjánál is. Magyarországon átlagosan több mint fél gólt szerzett meccsenként. Egy olyan csapatban, mint a Legia, úgy fogja érezni magát, mint hal a vízben. Szerintem általa garantálva van mintegy húsz találat a szezonban, egyáltalán nem lepődnék meg, ha ennyit lőne.

A spanyol edző úgy fogalmazott: ez a megfelelő pillanat a 28 éves vajdasági csatár számára az előrelépéshez.

– Sokoldalú játékos, aki mindkét lábával jól lő. Azt hiszem, a stílusa közel áll a PSG argentin légiósa, Ezequiel Lavezzi játékához. Nagyon szeretek arra a góljára visszagondolni, amit az Európa Ligában a portugál Sportingnak lőtt. Azért volt szép, mert a lövés hegyes szögben érkezett a kapura, „esztétikailag” jellemző Nikolicsra. Azt hiszem, ez a megfelelő pillanat számára az előrelépéshez. A Legia volt számára a legjobb választás. A legjobb időszakban van a pályafutása. Nem idős, de tapasztalt, éhes a sikerre, és a válogatottban is egyre komolyabb szerepet kap. Ehhez társulhat, hogy a Legiában is sikereket ér el. Nagyon drukkolok neki – mondta végül Joan Carrillo.

Olvasói sztorik