Nemzetközi foci

Lovrencsics hivatkozási alap lett

Nikolics Nemanja varsói szerződtetésében is közrejátszott a Lech Poznan légiósának teljesítménye.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Michal Zewlakow, a varsói Legia játékosmegfigyelő-hálózatának vezetője a klub honlapján elmondta, hogy már egy szezonnál is régebben szemmel tartották Nikolics Nemanját, mielőtt leigazolták. A Videoton gólkirályának szerződtetését hétfőn jelentették be hivatalosan.

A korábbi lengyel válogatott klasszis elmondta, hogy a vajdasági csatár rendszeresen pályára lépett a székesfehérváriaknál, egyre több gólt szerzett, nem véletlen, hogy háromszor volt gólkirály hazánkban.

– Persze, a magyar NB I nem a legerősebb bajnokság, de ne feledjük, hogy korábban onnan jöttek hozzánk, Lengyelországba olyan játékosok, mint Artjoms Rudnevs vagy Lovrencsics Gergő. Nikolicsot régóta figyeljük, és úgy tűnik számunkra, hogy a gólszerzés a vérben van. Hisszük, hogy nálunk is nagyon eredményes lesz – mondta Michal Zewlakow.

Spanyol, német, olasz lehetőség

A magyar válogatott játékos menedzsere, Vladan Filipovics az F-Group iroda hírlevelében elmondta, hogy már másfél éve terítéken van Nikolics esetleges klubváltása. Az volt a céljuk, hogy olyan külföldi egyesületet találjanak, amely hajlandó kivásárolni a szerződéséből. Aztán nem sikerült szerződést hosszabbítaniuk a Videotonnal, így immár csak azt kellett nézni, hogy a játékos legyen elégedett.

– Mondhatom, sok ország több klubjával voltunk kapcsolatban, nem egyszer konkrét ajánlatot kaptunk. Spanyolországból, Németországból, Olaszországból keresték, de mi vártunk a lehető legoptimálisabb lehetőségre. Nikolicsot nem a pénz motiválta, ha így lett volna, elfogadja a kimagasló fizetéssel kecsegtető távol-keleti ajánlatai egyikét. A lengyel piac – köszönhetően az ott szereplő magyarok jó teljesítményének is – nyit Magyarország felé, márpedig ezt érdemes kihasználni: a lengyel élvonalból klasszis klubok igazolnak, legutóbb történetesen az Arsenal vett Lengyelországból játékost. Nikolicsnak ez egy újabb lépcső, és ha a bajnokságban és az Európa Ligában az elmúlt évekhez hasonlóan termeli a gólokat, esélye van egy nyugati szerződésre – vélekedett a menedzser.

Koreában is kiköthetett volna

A csatár úgy fogalmazott: bár hosszú ideje megy már a találgatás a jövőjét illetően, ő mégis türelmes volt, mert tudta, hogy mit akar.

– Huszonhét éves vagyok, a karrierem legjobb időszaka lehet a következő néhány év, ezért úgy voltam vele: nem hibázhatok, nem hozhatok olyan döntést, amit később megbánnék. Ki kell emelnem, hogy a menedzserem sem próbált rábeszélni semmire, nyilván ha a saját érdekeit nézi, akkor már Koreában, vagy Törökországban játszom. Olyan bajnokságban szereplő csapat ajánlatára vártam, amely erősebb az NB I-nél, amely jobban az európai topligák szeme előtt van, ahonnan talán könnyebb nívós bajnokságba igazolni – magyarázta Nikolics Nemanja. – A Legia hosszú ideje figyel, és ami talán a legfontosabb: én kellek a klubnak, és nekem is ilyen klub kellett. Az együttes rendre a bajnoki címért harcol, indul a nemzetközi porondon, nagyszerű körülmények várják a futballistákat, és fantasztikus szurkolói vannak.

Nem akart mindenáron távozni

– Nem vagyok az a játékos, aki szeret ugrándozni, a Videotonnál is hat évet töltöttem, itt is hosszútávra tervezek. Sokat adott nekem a fehérvári időszak, bevallom, nem akartam mindenáron távozni, de végül így alakult. A válogatott meccs után nem lesz sok pihenőm, mert június végén már elkezdődik a felkészülés. Izgatottan várom az idényt, szeretnék húzóembere lenni a csapatnak – amelynek a célja, hogy bajnokságot nyerjen, és bejusson az Európa Liga csoportkörébe – mondta végül Nikolics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik