Nemzetközi foci

Petry Zsolt lesz a Hertha kapusedzője

Dibusz Dénes neve valóban felvetődött Berlinben; az első számú hálóőrnek keresnek komoly riválist.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Petry Zsolt, a korábbi 38-szoros válogatott kapus a Digi Sport televízió reggeli műsorában pénteken elmondta: Dárdai Pál szövetségi kapitány, a Bundesliga-tagságát megőrző német Hertha BSC vezetőedzője a kinevezését követően ajánlatot tett neki, amelyet el is fogadott. A 48 éves magyar szakember – aki eddig a szintén német élvonalbeli Hoffenheimnél dolgozott – június 26-án írja majd alá a szerződését.

– Kilencvenkilenc százalékban igazak a hírek, de a szerződést még nem írtuk alá, mert Michael Preetz sportigazgató nyaral. Úgy beszéltük meg, hogy a felkészülés kezdete előtt néhány nappal odamegyek, és akkor aláírjuk a papírokat – kezdte Petry Zsolt. – Dárdai Pált a válogatottból ismertem, amikor Erwin Koeman idején kapusedző voltam. Télen kiderült számomra, hogy a Hoffenheimnél új embert hoznának a helyemre, és akkor megkérdeztem tőle, milyen lehetőségek lennének a Herthánál. Azt lehetett hallani, hogy nem volt jó viszony Berlinben a kapusok és a kapusedző között. Amikor hivatalosan kiderült, hogy Dárdai a felnőtteknél folytatja, akkor rögtön kérdezett is: el tudnám-e képzelni, hogy a stáb tagja legyek. Egy ilyen felkérést nehezen utasít vissza az ember, főleg amikor a nyártól valószínűleg munkanélkülivé válhat.

Petry Zsolt hozzátette, hogy a klubnál képben van Dibusz Dénes is, felvetődött a Ferencváros válogatott kapusának a szerződtetése, mivel szeretnének egy komoly riválist Thomas Kraftnak. Elmondta ugyanakkor, hogy a keretben lévő négy hálóőrnek élő szerződése van, így „nem lesz egyszerű” az ügy.

– A sportigazgató azt mondta, hogy valószínűleg a jelenlegi kapusokkal fog elkezdődni a szezon, de ez persze attól is függ, hogy az embernek milyen benyomásai lesznek. Említette Dibusz Dénes nevét, mert szerettek volna az első számú kapus mögé, mellé egy olyan konkurenciát, aki akár az ő teljesítményét javítja, vagy ha megkapja a lehetőséget, akkor első számú hálóőrré léphet elő. Nyitott harcot szeretnének azzal, aki esetleg érkezhet, de élő szerződése van a második és harmadik számú kapusnak is, szóval nem egyszerű a helyzet.

Olvasói sztorik