NB I

Dibusz nem tud konkrét ajánlatról

A válogatott kapus elmondta: jelen állás szerint a Ferencvárosban véd a következő szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Válogatottbeli kötelezettségei után pihenőjét tölti a Ferencváros kiváló kapusa, Dibusz Dénes, aki ellátogatott társa, Király Gábor szombathelyi kapusiskolájába. Megnézte a gyerekek edzését, akikkel egy beszélgetésen is részt vett. A 24 éves játékos a Rangadó.hu kérésére interjút adott a szombathelyi Király Sportlétesítményben.

– Király Gábor már jó néhány hónapja hívott és érdeklődött, hogy lenne-e kedvem a válogatott mérkőzések után ellátogatni a kapusiskolájába. Örömmel vettem a meghívást, és megígértem, ha lehetőségem lesz rá, akkor mindenképpen eljövök. A múlt héten a válogatott edzőtáborában pontosítottuk az időpontot. Most két turnus is itt van, így jóval több gyerek tudott jelen lenni, és többen kapcsolódhattak bele a beszélgetésbe. Kérdezhettek tőlem, és remélhetőleg pluszmotiváció lesz számukra a jövőben, hogy találkozhattak velünk. Bízom benne, hogy ez erőt fog adni neki a további pályafutásukra – kezdte Dibusz Dénes.

– Milyen kapcsolatot ápol Király Gáborral, hiszen a válogatottban mégiscsak riválisok…
– Persze, van egyfajta rivalizálás, hiszen az ember mindig jobb szeretne lenni a konkurenciájánál. Ettől függetlenül nagyon jó a viszonyunk, nagyon sokat segít nekem a válogatottban is, hiszen mégiscsak sokkal tapasztaltabb, többet megélt kapus, mint én, és sokkal nagyobb tudással rendelkezik. Nagyon szívesem fogadom, amikor ő javítja a hibáimat, elmondja a meglátásait. Figyelem őt, hogy egyes szituációkban miképp reagál, milyen megoldást választ. Számomra nagyon nagy élmény, hogy vele dolgozhatok, illetve nap, mint nap láthatom, hogy ő miképp készül egy mérkőzésre. Azt gondolom, nagyon-nagyon jó a kapcsolatunk.

– Rengeteg hír jelenik meg a Herthába szerződéséről. Mi a helyzet a jövőjével?
– Szerencsére jó évet zártam, sikerült a válogatottban is bemutatkoznom, és nagyrészt a Fradiban is jó teljesítményt nyújtottam. Nyilvánvaló, hogy vannak csapatok, amelyek érdeklődnek, amelyek felfigyelhettek rám, de hároméves szerződésem van a Fradival. Bármilyen ajánlat akkor tud konkrét lenni, ha a Ferencváros megegyezik az adott klubbal. Én úgy tudom, ilyen még nem történt, tehát jelen állás szerint a Fradiban kezdem a jövő héten a felkészülést, és a Fradiban védek a következő szezonban.

– Mire számít az Európa Ligában? Meddig juthat a csapat?
– Mindenféleképpen sikeresebben szeretnénk szerepelni, mint a tavalyi évben. Idén nem volt akkora játékosmozgás, és főleg a kezdőcsapatot nem érintette. Bízom benne, hogy a tavalyi évhez képest ez nagyon nagy előnyünk lesz. Nem lehet kifogás, hogy még nem állt össze a csapat, és nem vagyunk olyan állapotban, hogy komoly eredményt tudjunk elérni. Bízunk abban, hogy idén kedvezőbb lesz a sorsolásunk és nem fogunk egyből komoly játékerőt képviselő csapattal találkozni. Nagyon remélem, hogy legalább esélyünk lesz a csoportkörbe jutásra.

– Reálisnak tartja a csoportkörbe kerülést?
– Mindenféle sorsolás és igazolás előtt ezt nem lehet így felelősségteljesen kijelenteni. Ha tudunk három-négy minőségi játékost igazolni, és szerencsés a sorsolásunk, akkor lenne rá esély mindenképp. Ez azonban sok tényezőtől függő dolog.

Olvasói sztorik