Nemzetközi foci

Magyar és finn együtt szidják az MLSZ-t

Áll a bál a selejtezőmeccs után; állítólag MLSZ-utasításra szigorítottak a beléptetésen a finnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Felháborodtak a magyar válogatottat Finnországban buzdító szurkolók, hogy elvették a sáljaikat a beléptetéskor. Az MLSZ-t hibáztatják, ebben a finnek is megerősítik őket – írja a Bors Online.

A drukkerek egy jelentős része Finnországban élő magyarokon, illetve a finn szövetségen keresztül semleges szektorba váltott belépőt. A bejáratnál aztán hatalmas meglepetésükre az északi rendezők nejlonzacskókba gyűjtve elvették a zászlóikat, sáljaikat. Az eset következtében többen a felháborodásuknak adtak hangot, amire a helyi biztonsági igazgató közölte: az MLSZ az UEFA-hoz fordult, hogy az európai szövetség a balhé elkerülése végett kötelezze a finneket, vegyék el a semleges szektorba tartó szurkolók zászlóit.

A kellemetlen helyzetbe került finn biztonsági főnök állítólag annyira felhúzta magát, hogy angolul káromkodott: „your fuck ́n Hungarian football federation”, „we have never ever been in this kind of situation” (a kib.szott magyar fociszövetség miatt van, sosem voltunk még hasonló helyzetben).

A Finnországban élő magyarok panasszal éltek az eset miatt a finn szövetségnél, amely elektronikus levelében megerősítette, az MLSZ az UEFA-n keresztül gyakorolt nyomást rájuk.

Mossa kezeit a magyar szövetség

„A szervezők döntése alapján nem volt semleges szektor, csak vendég és hazai. A magyar szövetség természetesen nem kért olyat az UEFA-tól, sem pedig a finn szövetségtől, hogy a szurkolóktól vegyék el a zászlókat vagy sálakat. A felvetés nyilvánvalóan abszurd. A finn szövetség döntött így azért, hogy a hazai szektorokba, a rajtuk keresztül jegyet váltó szurkolók részéről történő bármilyen rendbontásnak elejét vegye.”

Az eset átfogó történetét az alábbi linken olvashatják.

Olvasói sztorik