Nemzetközi foci

Külföldre tartanak az U20-as tehetségek

Mervó Bence és Székely György is élne az U20-világbajnokság adta lehetőséggel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A legjobb 16 között búcsúzott a magyar válogatott az U20-világbajnokságon. Az új-zélandi kalandot egy győzelemmel és három vereséggel zárta a Bernd Storck vezette együttes. A csapat két alapembere, az öt gólt jegyző győri Mervó Bence, valamint az elmúlt fél évet Újbudán töltő kapus, Székely György beszélt a torna élményeiről a DigiSport televízió Reggeli Start című műsorában.

– A csapat a felkészülési időszak alatt nagyon összeállt, szervezett lett. A világbajnokságon meg is mutattuk, hogy a játékunk alapján ott lehettünk volna a legjobb négy között. Csalódottak is voltunk amiatt, hogy ez nem sikerült – jegyezte meg Mervó Bence. Székely György hozzátette, ugyan van még lemaradása a válogatottnak az élmezőnnyel szemben, de Bernd Storck érkezésével egy új rendszer valósult meg az utánpótlásban, ami bizakodásra adhat okot.

Mervó Bence góljai könnyen lehet, hogy külföldi szerződést érnek. A fiatal játékos egész biztosan nem tart a Győri ETO-val az NB III-ba – ajánlatokból pedig nincs hiány, de legszívesebben Németországban folytatná.

– Speciális helyzetben vagyok, ha lesz lehetőségem, akkor megpróbálok élni vele, és kipróbálom magam külföldön. Lehet, hogy soha többet nem lesz ilyen lehetőségem, élni kell ezzel a pillanattal. A szívem mindig Spanyolországé lesz, de az eszem Németországba húz – mondta Mervó Bence.

Székely György számára nem lenne idegen a légióskodás, hiszen a téli hazatérése előtt hat évig a német 1860 München kapusa volt. Úgy véli, hibát követett el télen, de bízik benne, hogy összejöhet egy nyugat-európai szerződés.

– Türelmesebbnek kellett volna lenni, ki kellett volna tartanom Münchenben. Könnyebb is lett volna a nyári továbblépés, még ha Münchenben nem is számoltak volna velem a felnőtt csapatban. Úgy érzem, hiba volt hazajönni erre a fél évre – vélekedett Székely György. – Azoknak a fiatal labdarúgóknak, akiket nem csak a pénz, hanem a futball szeretete is motivál, szerintem mindenképpen külföldön kellene szerencsét próbálniuk.

Olvasói sztorik