Nemzetközi foci

Futács Márkó maradna a Mersinben

A 25 éves támadó a következő szezonban sokkal több gólt akar lőni Törökországban

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Tavaly nyáron Diósgyőrből igazolt a török élvonalbeli Mersin Idamn Yurdu együtteséhez Futács Márkó. Az újonc remek évet zárt, meglepetésre a hetedik helyen fejezte be a szezont, 25 éves honfitársunk pedig 35 meccsen hat gólig jutott az első török idényében. A háromszoros magyar válogatott támadó a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a szezonját, és beszélt a jövőjéről is.

– Az elején furcsa volt, hiszen Törökországban teljesen más kultúrába, teljesen más focivilágba csöppentem. Nem vagyok elégedett a szezonommal, több gólt kell rúgnom. A kapott játéklehetőség így az első évben nem volt rossz, de a második szezonomban sokkal magasabbra kell tennem a lécet, és több gólt kell rúgnom. Szerencsére nagyon jó helyem van, de nem Európáról van szó, hiszen ázsiai részen lakom. Ennek ellenére egy nagyon jó és szép városról, ahol nagyon kellemes az időjárás is. Inkább a focival voltak olyan dolgok, amelyek esetleg eltérőek Európához képest. Az itthoni évem után nehezebb volt felvenni a ritmust, de a második szezonra most már látom a dolgokat, és biztosan könnyebb lesz – mondta Futács Márkó.

– Újoncként a hetedik helyen végeztek, nagy volt az öröm a klubnál?
– Egyértelmű, hogy mindenki nagyon elégedett volt. A hetedik helyen végeztünk, ami azért nem kis dolog a Mersin életében, amely állandóan kiesett, visszajutott, ugrált az első és a másodosztály között. Ez a hetedik hely így nagyon szép eredmény, ráadásul félévkor még ott voltunk a dobogón is, nagyon sokáig. Nagyon büszkék lehetünk erre az évre, és a szakmai stáb, illetve a vezetőség is ezt hangsúlyozta.

– Mindenképp marad a Mersinben?
– Élő szerződésem van, és egyértelműen az a célom, hogy maradjak. Egy ilyen év után nem is hiszem, hogy bármi oka lenne, hogy elmenjek. Vannak megkeresések, de él a szerződésem. Úgy tudom, a Mersin nehéz helyzetben van, mert a FIFA kizárja a transzferekből januárig, ez még a napokban derül ki, és ettől is függ a dolog. Ha ez megtörténik, akkor egyértelmű, hogy nem fognak elengedni.

Olvasói sztorik