Nemzetközi foci

VIDEÓ: Futács Márkó duplázott

Két gól és egy sárga lap fűződik a török élvonalbeli Mersin magyar csatárának nevéhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A török élvonal huszadik fordulójában Futács Márkó csapata, az újonc Mersin Idman Yurdu fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Caykur Rizespor otthonában. A magyar csatár kezdő volt, végigjátszotta a meccset, ő szerezte együttese első (7. perc) és harmadik (86. perc) gólját, illetve a 33. percben egy sárga lapot is begyűjtött.

Az osztrák első osztály huszadik fordulójában Simon Attila csapata, a Wolfsberger AC házigazdaként 1-0-ra győzött a két büntetőt is rontó Austria Wien ellen. A magyar csatárt kihagyták a keretből.

A megbízott vezetőedző, Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hazai pályán 2-0-ra kikapott a kiesés elleni küzdelemben közvetlen riválisnak számító Freiburgtól a német Bundesliga 21. fordulójában. A mérkőzés tudósítása ide kattintva olvasható!

A ciprusi élvonal huszadik fordulójában az Omonia Nicosia 2-1-re kikapott a vendég Apollon ellen. A vesztes hazaiaknál a magyar válogatott Leandro de Almeida végigjátszotta a meccset.

Nem tudott elmozdulni a német másodosztály tabellájának veszélyzónájából az 1860 München, amely a 21. fordulóban kihagyott egy büntetőt, ezért csak 1-1-et játszott a Darmstadt otthonában. Simon Krisztiánt nem nevezték a keretbe. Az RB Leipzig még rosszabbul járt, hiszen hazai pályán 1-0-ra kikapott az FSV Frankfurt ellen. Kalmár Zsolt végigjátszotta a találkozót.

A holland első osztály 23. körében Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen 2-1-re kikapott a Cambuur otthonában. A vendégeknél Otigba végigjátszotta a meccset, és az 51. percben sárga lapot kapott, Vargát nem nevezték a keretbe.

Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz 2-0-s vereséget szenvedett a görög bajnokság 24. fordulójában. A magyar játékosát végig a kispadon ültető együttes a Veriától kapott ki odahaza.

Kovács Péter csapata, a norvég Strömsgodset a bolgár CSZKA Szófia ellen játszott felkészülési mérkőzést Törökországban. A magyar támadó kezdőként jutott szóhoz a 2-1-re megnyert találkozón.

Olvasói sztorik