Nemzetközi foci

VIDEÓ: Lovrencsics gólpasszt adott

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A holland élvonalban Babos Gábor kiesés elől menekülő csapata, a NAC Breda 3-2-re kikapott a Den Haag otthonában. A rutinos magyar kapust ezúttal nem nevezték a keretbe.

A görög első osztály 24. fordulójában Megyeri Balázs együttese, a címvédő Olimpiakosz 3-0-s sikert aratott odahaza az Ergotelisz ellen. A magyar kapus a cserepadról nézte végig a meccset.

Győzelemmel folytatta szereplését az osztrák élvonalban a listavezető Red Bull Salzburg, amely – Gulácsi Péterrel a kapujában – 2-0-ra nyert Bécsújhelyen a huszadik körben.

A svájci élvonal huszadik fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion szinte a teljes második félidőt emberelőnyben játszhatta végig, mégis csupán 1-1-re végzett az FC Basel otthonában. A rutinos magyar védő a kispadról nézte végig a találkozót.

A lengyel bajnokság is a huszadik fordulónál jár. Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás együttese, a Lech Poznan 1-1-et játszott a Pogon Szczecin otthonában. A magyar trió tagjai közül Lovrencsics a szünet után, Holman pedig a 71. percben lépett pályára csereként, Kádár viszont a kispadról nézte végig a meccset. A Lech a 93. percben egyenlített, a gólpasszt Lovrencsics adta.

A német Bundesliga 21. fordulójában Stieber Zoltán végig a pályán volt, de sok öröme nem lehetett benne, mert csapata, a Hamburger SV 8-0-ra kikapott a listavezető Bayern München vendégeként. Részletes tudósításunk ide kattintva olvasható! A Hoffenheim az influenzás Szalai Ádám nélkül nyert 2-1-re hazai pályán a Vfb Stuttgart ellen.

Az angol másodosztály (Championship) 31. fordulójában Tőzsér Dániel a 66. percben lépett pályára a Bolton Wanderers otthonában 4-3-as győzelmet arató Watford csapatában. A hazaiak keretéből hiányzott a sérült Bogdán Ádám. Király Gábor a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Fulham 2-1-re elveszíti az Ipswich Town elleni meccset, hazai környezetben.

Az angol harmadvonalban (League One) Bajner Bálint együttese, a Notts County nem játszott, mert a Preston elleni bajnokit elhalasztották.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának 25. fordulójában Novothny Soma csapata, az FC Südtirol 1-0-ra kikapott a tabella utolsó előtti helyén álló Pro Patria otthonában. A magyar csatár végigjátszotta a találkozót.

A cseh első osztályú Slavia Praha 3-0-ra megnyerte a Viktoria Zizkov elleni edzőmeccset. A fővárosiak magyar légiósa, Tamás Krisztián kimaradt a keretből. Az FK Teplice 3-1-re elvesztette a szombati felkészülési találkozóját a Ceské Budejovice ellen, Balázs Benjámin kezdőként hatvan percet játszott.

Olvasói sztorik