Nemzetközi foci

Bale miatt rúgta ki Ancelottit a Real Madrid

Nem kellett volna lecserélni a walesi szélsőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Spanyol lapértesülések szerint Gareth Bale okozta Carlo Ancelotti vesztét a Real Madrid élén. Mint ismert, az olasz szakembertől nemrég köszönt el a klub, annak ellenére, hogy 2016 júniusáig még érvényes szerződése volt. Ancelotti távozását azzal magyarázták, hogy új impulzusokra lenne szüksége a csapatnak, ezért a spanyol Rafa Benítezt nevezték ki vezetőedzőnek.

A spanyol AS cikke szerint azonban nincs szó új lendületről, szimplán egy játékos lecserélése döntött a kirúgás mellett. A lap úgy tudja, Florentino Perez klubelnök akkor orrolt meg Ancelottira, amikor az lecserélte Gareth Bale-t a Valencia elleni bajnokin. A Real 2-1-es hátrányban volt a rivális otthonában, amikor a 71. percben lehozták a walesit. Az állás később nem változott, ezzel megszakadt a Real 22 meccses győzelmi sorozata.

Mivel Perez „stratégiailag fontos” játékosnak titulálta Bale-t, nagyon berágott a lecserélése miatt, ezzel pedig már január elején eldőlt Ancelotti sorsa. Perez állítólag ki is jelentette, hogy „Bale lecserélése támadás volt ellenem”.

Olvasói sztorik