Nemzetközi foci

Bajnok lett a Lech Poznan

Lovrencsics, Kádár és Holman lengyel csapata döntetlent játszott Guzmics együttese ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot foglalkoztató Lech Poznan a Guzmics Richárdot soraiban tudó Wisla Krakow csapatát fogadta a lengyel élvonal utolsó fordulójában. A 0-0-ra végződő találkozón a hazaiknál Kádár Tamás az ötvenedik percben, csereként állt be, Lovrencsics és Holman nem voltak a keretben, a vendégeknél Guzmics viszont végig a pályán volt. A döntetlen után eldőlt, hogy a Lech Poznan megnyerte a bajnokságot, így három honfitársunk is aranyéremmel gazdagodik, míg a Wisla a hatodik helyen zárt.

Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a bajnoki aranyérmes FC Basel ellen vívta a Svájci Kupa fináléját. A bajnokságban hetedik helyen záró Sion nagyon simán, 3-0-ra legyőzte a Paulo Sousa által irányított vendégeket, Vanczák Vilmos így magasba emelhette a győztesnek járó trófeát. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a magyar válogatott védő a döntőben nem lépett pályára, csak a cserepadról izgulhatott.

A magyar válogatottal készülő Németh Krisztián klubja, a Sporting Kansas City 14. mérkőzését játszotta az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában, és az elmúlt hetekben remek formában lévő magyar légióst nélkülözve is 1-0-ra győzött a listavezető Seattle Sounders ellen, ezzel két pontra megközelítette aktuális riválisát a tabellán.

A norvég élvonal 12. fordulójában Kovács Péter csapata, a Strömsgodset 1-0-ra győzött a Start otthonában. A rutinos magyar csatár a kispadról nézte végig a találkozót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik