Nemzetközi foci

Botrány! Rakétavetőkkel vette meg a vébét Németország?!

Újabb FIFA-szennyest teregettek ki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Joseph Blatter lemondásával megindult a lavina a FIFA korrupciós ügyei kapcsán. Mint ismert, az újraválasztása után négy nappal leköszönő elnök ellen már az FBI is nyomoz, és szinte napi szinten derülnek ki újabb és újabb korrupciós ügyek a nemzetközi sportszervezet kapcsán.

Legutóbb az ír szövetség bejelentése kavart nagy port. John Delaney elnök azt mondta, 2009-ben ötmillió eurót utalt át nekik a FIFA azért, hogy ne pereljenek a franciák elleni világbajnoki-pótselejtezőn történt Thierry Henry-kezezés miatt.

Mint ismert, a francia–ír pótselejtező visszavágójának hosszabbításában Henry kézzel vette le a labdát, amit aztán Gallashoz továbbított, s végül a hálóban kötött ki a játékszer. A franciák ezzel egyenlítettek, s 2-1-es összesítéssel tovább is jutottak. Az írek tiltakoztak, de végül az ügyből nem lett semmi – mint kiderült, a FIFA hathatós közbenjárásának köszönhetően.

A legfrissebb történet azonban még elképesztőbb: mint arról a brit Daily Mail beszámolt, a hírek szerint Németország fegyverekkel vette meg a 2006-os világbajnokság rendezési jogát. A lap német forrásokra hivatkozva azt írja, a németek fegyvereket, köztük rakétavetőket kínáltak fel Szaúd-Arábiának, hogy annak képviselői őket támogassák a marokkói pályázat helyett. Mindemellett vezető cégek – úgy, mint a Bayer, a Daimler vagy a Volkswagen – is megnövelte befektetéseit Ázsiában, ezzel is megtámogatva a kontinenst.

Olvasói sztorik