Nemzetközi foci

Nézettségi rekord Stieberék meccsén

Az első mérkőzésen szívinfarktust kapott az egyik Karlsruhe-szurkoló, aki már túl van az életveszélyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bundesliga idei szezonja véget ért, de egy nagyon fontos kérdés még nem dőlt el. Az már biztos, hogy a Freiburg és a Paderborn a következő idényt a másodosztályban kezdi, viszont két csapat még harcban áll az első osztályú tagságért. A Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV az utolsó fordulóban harcolta ki az osztályozót jelentő 16. pozíciót. Ez azt jelenti, hogy a Bundesliga 2 harmadik helyezettje, vagyis a Karlsruher SC az ellenfele a párharc során.

Az első mérkőzést már le is játszották a csapatok, ami 1-1-es eredménnyel végződött. Mivel Hamburgban játszották, ezért inkább a Karlsruhénak kedvez az iksz. Honfitársunk a 69. percben állt be csereként, így a hosszabbítással együtt 24 percet kapott.

Stiebernek egyébként nem ez volt az első osztályozója, hiszen tavaly fordított felállásban a Greuther Fürth együttesében játszott a Hamburg ellen. A magyar válogatott szélsője nagy formában futballozott mindkét találkozón. Alapember volt csapatában, és 182 percnyi játékidő jutott neki. Az első mérkőzés kiegyenlített játék után gól nélküli eredményt hozott Hamburgban. A második összecsapás 1-1-gyel zárult, amivel a HSV maradt az élvonalban. Honfitársunk adta a gólpasszt azon a találkozón.

2014 nyarán Stieber végül a HSV-hez szerződött, ahol felemás szezont tudhat maga mögött. Ezúttal nyilván szeretne a győztes oldalon állni, és elkerülni a kiesést. A Hamburg egyébként az egyetlen olyan német csapat, amely története során még soha nem vesztette el az első osztályú tagságát.

A csütörtöki meccs visszavágóját hétfőn játsszák. A Bild nevű német lap információi szerint az első találkozó nézettségi rekordokat döntött. Már a tavalyi osztályozó számai is elképesztőek voltak, ugyanis 8.5 millió néző követte a tévén keresztül az eseményeket. Ezt idén sikerült felülmúlni, ugyanis a Karlsruhe elleni mérkőzést 9.32 millióan látták.

A német lap leírja, hogy történt egy sajnálatos baleset is, ugyanis az egyik Karlsruhe-szurkoló a mérkőzés közben szívrohamot kapott. Harminc percig tartott, mire az 56 éves nézőt elvitték a legközelebbi kórházba, ahol azonnal életmentő műtéten esett át. A hírek szerint már stabil az állapota, de továbbra is az intenzív osztályon tartják. Ezt a HSV hivatalos Twitter-oldalán is megerősítette.

Olvasói sztorik