Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Juve sikere emeli az olasz foci értékét

Fodor Márton válogatott kosárlabdázó már gyerekkora óta Juventus-szurkoló; szerinte 1-0-ra megnyerik a finálét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Juventus a Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján 1-1-et játszott a Real Madrid otthonában, ezzel 3-2-es összesítéssel bejutott a berlini fináléba. A torinóiak 12 éve szerepeltek utoljára a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében, de akkor az AC Milan örülhetett a végén, ugyanis tizenegyesekkel legyőzte a zebrákat.

A Kaposvári KK 33 éves, válogatott kosárlabdázója, Fodor Márton közismerten nagy Juventus-szurkoló, ezért megkérdeztük tőle: mit szól hozzá, hogy itáliai kedvencei újra az aranyért játszhatnak.

– Természetesen számítottam rá, hiszen nagy Juventus-szurkoló vagyok, és ha nem bíztam volna a csapatban, meg sem néztem volna a szerdai meccset – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésre Fodor Márton. – Előzetesen talán a Real Madrid számított az esélyesnek, mivel hazai pályán játszhatott, sőt idegenben sikerült gólt szereznie, ami nagy előny. Megmondom őszintén, hasonló forgatókönyvre számítottam, hogy a Real vezetést szerez, a Juventus pedig egyenlít, és végül így is lett. A találkozó végén többször is biztosíthattuk volna a továbbjutást, de nem sikerült.

– Mióta számít ekkora Juve-szurkolónak?
– Nagyon régen, kis gyerekkorom óta szurkolok a csapatnak. Még a Roberto Baggio-korszak idején szerettem meg a klubot. Aztán Del Piero következett, aki szintén hatalmas kedvenc volt, tehát így alakult ki. Szeretem a focit, főként az olasz labdarúgást, ezért ha időm engedi, mindig megnézem a Juventus mérkőzéseit. Ha nem sikerül, akkor is nyomon követem az eredményeiket. Sajnos, mivel kiestünk a negyeddöntőben a Sopron ellen, mostanában több időm van meccset nézni. A Real Madrid elleni elődöntőt egyébként baráti társasággal néztem.

– A mostani csapatból is vannak kedvenc játékosai?
– Pirlo nagy kedvenc – a Milan-korszaka ellenére is –, illetve Claudio Marchisio játékát kedvelem, mert nagyon hasznos tagja a csapatnak, ráadásként pedig övé a nyolcas mezszám.

– A szezon előtt sok cikket lehetett olvasni arról, hogy Conte távozása után a Juventus még az olasz bajnokságot sem nyerheti meg. Ennek ellenére ez a lesajnált csapat mégis ott lesz Berlinben…
– Igen, én is olvastam hasonlókat. Úgy gondolom, ez a siker kicsit az olasz foci értékét is növeli, és a Serie A újra visszatérhet a nemzetközi elitbe. Megmondom őszintén, nem örültem Allegri érkezésének, de kellemes csalódás, hiszen a bajnokságot magabiztosan nyertük, és ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében. Persze, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezekben a sikerekben Conte keze munkája is benne van, mert ő építette fel ezt a csapatot. Ha bármelyik másik olasz együttes játszaná a döntőt, akkor is szurkoltam volna, de azért így kerek.

– Említette, hogy egy baráti társasággal nézte a meccset. Voltak Real Madrid-drukkerek is?
– Igen, volt. Báder Márton nagy Real-szurkoló, illetve Vojvoda Dávid volt még velünk. Fogadtunk is, amit én nyertem.

– Milyen mérkőzésre számít a döntőben? Milyen eredményt jósol?
– Berlin az olasz focinak nagyon szép emlék, hiszen a válogatott kétezer-hatban ott nyerte meg a világbajnokságot. Ez jó ómen lesz, és szerintem a Juventus meglepetést fog okozni. A Barcelona az esélyesebb, de ez nem számít semmit, mert mindenki a Real Madridot várta a döntőbe, és mégis a Juventus van ott. Ha mondanom kéne egy eredményt, egy-nullát mondanék. Szerezzük meg hamar a vezetést, és tartsuk is meg.

– Chiellini és Suárez ismét farkasszemet néz egymással…
– Őszintén megmondom, nem a kedvencem ez a Suárez-gyerek, de el kell ismerni, hogy remek futballista. A Barcelonának bitang támadósora van a Messi, Suárez, Neymar hármassal. Valószínűleg Chiellininek lesz dolga bőven, pláne az ő gyorsaságával. 🙂

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik