Nemzetközi foci bajnokok ligája

12 év után döntőben a Juventus

Nem lesz spanyol házidöntő a BL-ben, a Juve jutott a berlini fináléba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végeredmény

Real Madrid – Juventus 1-1

Összesítésben: 2-3

Négy perc hosszabbítás következik

A Juventus továbbra is állja a spanyol rohamokat.

Morata nem lő több gólt

Helyére Llorente érkezett a 84. percben.

A 80. percben járunk

A Juve már csak az időt húzza, kontrákra rendezkedett be. A Realt nagyon sürgeti az idő. Jelenleg az olaszok állnak továbbjutásra.

Bale is gólt lőhetett volna – 73. perc

Ronaldo passza után a walesi 1,5 méterről fejelhetett, de még kaput sem talált.

Marchisio eldönthette volna a továbbjutást

Az olasz játékos Vidal passza után került 100%-os ziccerbe, ám tíz méterről eleresztett lövését Casillas bravúrral védte.

Csere a Madridnál – 67. perc

Benzema le, Borsócska be.

A bekapott gól után támadásba lendült a Real

… de csak veszélyes helyzetekig jutottak.

Morata ismét beveszi volt csapata kapuját – 57. perc

Pogba adja a gólpasszt vissza-fejesből, Morata pedig a kaputól tíz méterről szelídítette meg a labdát és óriási erővel bombázott kapura. Real – Juve 1-1.

53. perc – Marcelo helyzetben

A brazil játékos vállalkozott lövésre 15 méterről, a játékszer a hosszú alsó mellett hagyta el a játékteret.

Elkezdődött a második félidő!

Egyik szakvezető sem cserélt a szünetben.

Félidőben

Real Madrid – Juventus 1-0
Összesítésben: 2-2 (Továbbjutásra áll a Real idegenben lőtt több góllal.

Akcióban a labda(el)szedő srác

Isco sárga, 32. perc

A Real játékosa Tévezt állította meg nem túl szabályos módon.

22. perc büntetőhöz jut a Real

Chiellini és James ütközött a büntetőn belül, a spori a tizenegyes pontra mutatott. Ronaldo állt a labda mögé, a portugál pedig kíméletlenül kihasználta a lehetőséget. Középre lőtt, Buffon pedig messzire repült. Real – Juve 1-0.

Bale-bomba a messziről

Buffon újfent nagyot védett – 21. perc.

A Real irányít – beszorul a Juve

A 20. percben járunk, de gól nincs egyelőre.

Vidal-helyzet a 16. percben

A chilei 16 méterről vette célba Casillas kapuját, a hálóőr azonban nagyot vetődve mentett.

Bonucci vágja fel CR7-et

A szabadrúgást a sértett végezte el, ám 28 méterről ezúttal nem talált kaput.

Casillas jubilál

A spanyol hálóőr 150. BL-fellépése a mai.

Benzema fűzi be az olasz védőket

… majd a kapu előterében bombáz fölé. Ez is nagy helyzet volt, 6. perc.

A Real kezdte a mérkőzést

Rögtön helyzetben a Madrid: Marcelo beadása után a 2. percben Bale fejelt kapu fölé.

20:45 – elkezdődött a mérkőzés

A Real Madrid hagyományos fehér, míg a Juve kék felszerelésben lépett pályára.

Így kezdenek a csapatok:

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – J. Rodriguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema, C. Ronaldo

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Vidal, Pogba – Tévez, Morata

Vajon CR7 befogja Messit esti mérkőzést követően?

Több mint 1000 médiamunkás lesz a helyszínen

Casillas és a rutin

A Real kapusa egymaga több mérkőzést vívott meg a Juve ellen, mint csapattársai együttvéve.

Allegri szerint nincs kizárva a hosszabbítás

A Juve szakvezetője elmondta: hosszú és kiszámíthatatlan meccsre számít a Real ellen.

Galéria: Juve-Real barátság Madridban

Sérültek, hiányzók:

Real Madrid: Modrić, Khedira

Juventus: Asamoah, Cáceres, Marrone, Rómulo

Kitekintő: Guardiola reméli, a Barca nyeri a BL-t

Pep Guardiola is backing Barcelona after Bayern Munich's exit: “With all my heart, I now hope that they win the Champions League.”

Posted by Omar Momani Cartoons on 2015. május 13.

Kitekintő: Schweini sajnálja

A német középpályás a keddi BL-búcsú után elmondta: nagyon sajnálják, hogy tegnap nem sikerült kiharcolniuk a döntőbe jutást, de mindent megtettek a sikerért. A szurkolóknak külön háláját fejezte kis a világbajnok.

Kezdés: 20:45

Az este főszereplői:

Előzmények:

Real Madrid (spanyol) – Juventus (olasz)
Mint ismert, a Juventus 2-1-es előnyből várhatja a visszavágót, de nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Santiago Bernabéuba látogat. Mindkét együttes eldönthette volna a találkozót, mivel a Real Madrid több ordító ziccert is kihagyott, míg a torinóiaknak Llorente révén volt meg a lehetőségük a még nagyobb előny kiharcolására. A találkozón az olaszok nem hazudtolták meg magukat, hiszen húsz szabálytalanság fűződött a nevükhöz, és ez vélhetően Spanyolországban sem lesz másként. Ami a lövési kísérleteket illeti, a zebrák voltak a pontosabbak. A Juve komoly hangsúlyt fektetett a szélső védők játékára, ami meg is látszott, hiszen Lichtsteiner és Evra szinte felszántották a pályát. Nem csak támadásban, de védekezésben is hatékonyak voltak, a Real villámléptű szélsői ezzel nem is tudtak mit kezdeni. A torinóiaknál a második találkozón is a védekezés lehet a kulcs.

A bajnokságban Massimiliano Allegri a komplett kezdőcsapatát pihentette a Cagliari ellen, ezért nem is mérvadó a szardíniaiak elleni döntetlen. A Real Madridnál ez nincs így, ők élet-halál harcot vívnak a bajnoki címért, amitől a Valencia elleni döntetlen után egyre távolabb kerültek. A Juventus már fordulókkal ezelőtt megnyerte a bajnokságot, tehát ha a kipihentséget vesszük alapul, sokkal jobban áll.

A Real Madridnál elsősorban azt kell kitalálni, hogyan lehet feltörni a Juventus védelmét. Minél hamarabb gólt kell szerezniük a spanyoloknak, ha nem akarnak nagyon kellemetlen perceket átélni. Ennek ellenére a védekezést is szem előtt kell tartani, hiszen egy Juve-találat akár az összecsapás végét is jelentheti. Elsősorban Carlos Tévezre kell figyelni Ramoséknak, de ezt már az első mérkőzésen minden bizonnyal megtanulták.

Felvezető:

Bajnoki kudarccal “melegített be” a címvédő Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének Juventus elleni visszavágójára, amelyen a fináléba jutással együtt a szezon megmentése a tét a spanyolok számára.

Carlo Ancelotti együttese szombaton 2-2-es döntetlent játszott a Valenciával, ezzel gyakorlatilag szertefoszlottak a bajnoki címről szőtt álmai, ugyanis két fordulóval a vége előtt négy pontra nőtt a hátránya a Barcelonával szemben.

A BL elődöntőjében ugyanakkor korántsem reménytelen a helyzete, mivel a múlt héten Torinóban sikerült gólt szereznie. Igaz, így is 2-1-es hátrányból kezdi majd meg a hazai visszavágót.

“A legfontosabb, hogy higgadtak maradjunk, nem szabad meggondolatlanul támadnunk” – mondta Dani Carvajal, a Real Madrid jobb hátvédje, aki szerint a labda tartására kell törekedni és nem szabad azt eladni. – “Torinóban a labdavesztéseink után tudott a Juventus veszélyt teremteni. Szerdán nyugodtnak kell maradnunk, türelmesen kell járatnunk a labdát, s hagyni, hogy ők fussanak” – mondta.

A madridiak számára jó hír, hogy minden bizonnyal visszatérhet a pályára Karim Benzema, és a szombaton sérülés miatt lecserélt Toni Kroosnak sincs komoly problémája, így ő is szinte biztosan bevethető lesz.

Az idén sorozatban negyedik olasz bajnoki címét begyűjtő Juventusban szintén lesz egy visszatérő, Massimiliano Allegri vezetőedző közel két hónap kihagyás után újra számolhat a világ jelenlegi legtehetségesebb középpályásának tartott Paul Pogbával. A 22 éves francia válogatott futballista szombaton kezdőként több mint 60 percet játszott a Cagliari elleni bajnoki mérkőzésen, és ő lőtte csapata egyetlen gólját.

A torinóit az elődöntő sorsolásakor a szakértők egyértelműen a leggyengébbnek tartották a négy együttes közül, és mindenki a Real Madrid továbbjutását jósolta a párharcból. A múlt keddi összecsapás nagyobb részében ugyanakkor uralta a játékot a Juve, amelynek Carlos Tévez és a korábbi Real Madrid-játékos, Alvaro Morata góljával sikerült győznie.

“Pihentető egy hét áll mögöttünk, köszönhetően annak, hogy a bajnokságot már megnyertük. Jól felkészültünk a visszavágóra, már alig várjuk a szerdai napot” – mondta Giorgio Chiellini, a Juve védője, aki juventusos pályafutása legfontosabb összecsapásának nevezte a következő találkozót.

A válogatott hátvéd hozzátette: mindenképpen gólt akarnak szerezni a Bernabeu Stadionban, mivel tisztában vannak azzal, hogy a Real vendégeként ilyen minimális előnyt nem lehet csak védekezéssel megtartani.

A Juventus dolga már csak azért sem ígérkezik könnyűnek, mert a madridi csapat 2011 áprilisa óta csak egyszer kapott ki hazai pályán a BL-ben: idén márciusban a Schalkétől, de akkor még úgy is továbbjutott. Az olaszok ugyanakkor abban bízhatnak, hogy ismét jól szerepelnek majd idegenben azután, hogy a Borussia Dortmund és a Monaco ellen is megőrizték kapujukat a góltól.

Története során a Real Madrid az idegenbeli első meccseket követően 36-szor volt hátrányban a nemzetközi kupák kieséses szakaszaiban, ám ezekben az esetekben 22-szer fordítani tudott. A legutóbbi négy ilyen alkalommal viszont rendre búcsúzott az aktuális sorozattól. A Juve ugyanakkor 41 olyan párharcából, amelyen nyerte az elő meccset, 33-szor továbbjutott.

A spanyoloknak a mostani sorozatban az ötödik BL-elődöntős szereplésük, míg az olaszok 2003 után először kerültek be a legjobb négy közé. Akkor éppen a Real Madridot búcsúztatták a négy között.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Real Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) szerda, 20.45 (az első mérkőzésen: 1-2)

A várható kezdőcsapatok:
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – J. Rodriguez, Kroos, Isco – Bale, J. Hernandez, C. Ronaldo

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Vidal – Tévez, Morata

A mérkőzést a svéd Jonas Eriksson vezeti.

Olvasói sztorik