Nemzetközi foci bajnokok ligája

Chiellini: Nem parkoljuk le a buszt

Ancelotti elmondta, hogy Benzema egészséges, és számíthat rá a Juventus elleni visszavágón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Barcelona már biztosan ott lesz a berlini döntőn, de az ellenfele még kérdéses. Szerdán sem maradnak Bajnokok Ligája nélkül a futball szerelmesei, hiszen a Real Madrid hazai pályán próbálja behozni a Juventus előnyét (2-1), ami nem lehetetlen feladat. Előzetesen ez a párharc volt a nyitottabb – ami biztos, hogy a torinóiaknak meg kell szenvedniük a döntőbe jutásért.

A keddi visszavágón a Bayern München nyert házigazdaként, de a Barcelona örülhetett a végén.

– A szurkolóink csodálatosak voltak. Hittünk a csodában, de nem tudtuk végrehajtani. Lehetetlen ilyen szintű játékosokat féken tartani kilencven percen át. Nem ma veszítettünk, a múlt heti vereség miatt nem jutottunk tovább – mondta a bajorok rutinos játékosa, Philipp Lahm.

– Van miért ünnepelnünk, hiszen újra bejutottunk a fináléba. Ennek ellenére nem lehetünk elégedettek, hiszen nyernünk kell a döntőben, ezért lépünk pályára. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert az elején láttuk a németeken, hogy mindenre elszántak. Amikor viszont gólt rúgtunk, megnyugodtunk. Bár kikaptunk – mert rengeteget javult a második félidőre a Bayern –, továbbjutottunk, és csak ez számít. Nagyszerű idényt futunk, hihetetlen siker küszöbén állunk – mondta Andrés Iniesta.

A másik párharcot szerdán játsszák. A Real vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint Benzema bevethető állapotban lesz este.

– Benzema rendbe jött, száz százalékig egészséges. Egy kicsit több időre volt szüksége a regenerálódásra, de készen áll. Benzema lehetővé teszi, hogy hatékony támadójátékot játszunk a Juventus ellen. A játékosok és az edzők sem szeretik, ha kifütyülik őket. Casillasnak nagy tapasztalata van, tehát nem fogja befolyásolni ez a dolog. Ennek ellenére a madridi szurkolóknak is meg kell érteniük, hogy ez mindenkinek egy fontos meccs lesz, és támogatniuk kell a csapatot. Tavaly végig ott voltak mellettünk, és biztos vagyok benne, hogy ez ismét így lesz – Ancelotti.

Giorgio Chiellini elmondta, hogy a védekezés lesz mindennek az alapja, de nem parkolják le a buszt a kapu elé.

– Ez egy elképesztően fontos mérkőzés lesz. Sosem voltunk még olyan közel a döntőbe jutáshoz, mint most. Nagyon kemény 95 perc vár ránk a Bernabéuban, de át kell tudnunk vészelni, ehhez tökéletes teljesítményre lesz szükség. Tisztában vagyunk vele, hogy az egész stadion a Real Madrid mögött lesz, és a szurkolói megpróbálnak nyomást gyakorolni ránk. Tudjuk, hogy nem szabad leparkolni a buszt a kapu elé, mert abból nem jövünk ki jól, de a védekezés lesz mindennek az alapja – mondta Chiellini.

Real Madrid (spanyol) – Juventus (olasz)

Mint ismert, a Juventus 2-1-es előnyből várhatja a visszavágót, de nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Santiago Bernabéuba látogat. Mindkét együttes eldönthette volna a találkozót, mivel a Real Madrid több ordító ziccert is kihagyott, míg a torinóiaknak Llorente révén volt meg a lehetőségük a még nagyobb előny kiharcolására. A találkozón az olaszok nem hazudtolták meg magukat, hiszen húsz szabálytalanság fűződött a nevükhöz, és ez vélhetően Spanyolországban sem lesz másként. Ami a lövési kísérleteket illeti, a zebrák voltak a pontosabbak. A Juve komoly hangsúlyt fektetett a szélső védők játékára, ami meg is látszott, hiszen Lichtsteiner és Evra szinte felszántották a pályát. Nem csak támadásban, de védekezésben is hatékonyak voltak, a Real villámléptű szélsői ezzel nem is tudtak mit kezdeni. A torinóiaknál a második találkozón is a védekezés lehet a kulcs.

A bajnokságban Massimiliano Allegri a komplett kezdőcsapatát pihentette a Cagliari ellen, ezért nem is mérvadó a szardíniaiak elleni döntetlen. A Real Madridnál ez nincs így, ők élet-halál harcot vívnak a bajnoki címért, amitől a Valencia elleni döntetlen után egyre távolabb kerültek. A Juventus már fordulókkal ezelőtt megnyerte a bajnokságot, tehát ha a kipihentséget vesszük alapul, sokkal jobban áll.

A Real Madridnál elsősorban azt kell kitalálni, hogyan lehet feltörni a Juventus védelmét. Minél hamarabb gólt kell szerezniük a spanyoloknak, ha nem akarnak nagyon kellemetlen perceket átélni. Ennek ellenére a védekezést is szem előtt kell tartani, hiszen egy Juve-találat akár az összecsapás végét is jelentheti. Elsősorban Carlos Tévezre kell figyelni Ramoséknak, de ezt már az első mérkőzésen minden bizonnyal megtanulták.

Olvasói sztorik