Nemzetközi foci bajnokok ligája

Döntőben a Barcelona

A katalánok vereséget szenvedtek Münchenben, de így is elsőként készülhetnek a berlini döntőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végeredmény:

Bayern München – Barcelona: 3-2 (1-2)

Összesítésben : 3-5

Cserék a Bayernnél – 88. perc

Müllert Götze váltja, Schweinsteiger helyén Javi Martínez folytatja.

Thomas Müller góljával fordít a Bayern – 74. perc

Schweinsteiger laposan készít le Müller elé, aki 16 méterről veszi be ter Stegen kapuját. Bayern – Barca 3-2.

Változtat Luis Enrique is – 72. perc

Rakitic helyére Mathieu érkezik.

Cserél a Bayern

Lahm le, Rode be – 68. perc

Lewandowski is betalál!

A lengyel támadó az 59. percben 2-2-re módosítja az eredményt.

Eltelt 10 perc a második félidőből

Támadásban maradt mindkét együttes, igaz komoly helyzet egyelőre a fordulás után még nem alakult ki.

Elkezdődött a második félidő

A Bayernnek 5 gólt kellene lőnie 45 perc alatt, miközben egyet sem kap… Suarezt Pedro váltja a vendégeknél.

Félidőben:

Bayern München – Barcelona 1-2

Összesítésben: 1-5

Óriási Bayern helyzet

… a gólvonalon ment ter Stegen. Lewandowski lőtt kapura 13 méterről, ter Stegen azonban beleüt a labdába, végül pedig a gólvonalról ment óriásit.

Fordít a Barcelona – 30. perc

Suárez ugrott ki remekül, majd a Bayern kapujáig menetelt, ahol újfent önzetlenül passzolt Neymar elé, a brazil pedig duplázott. Bayern – Barca 1-2.

Müller fejes – ter Stegen bravúr, 20. perc

Thomas Müller remekül nézte ki fejjel a jobb felső sarkot, a Barcelona kapusa óriási bravúrt bemutatva mentett szögletre.

Egyenlít a Barcelona – 15. perc

Messi ugrotta ki a leshatáron L. Suárezt, aki önzetlenül Neymarhoz passzolt, a brazil pedig középen, közelről nem hibázott. Bayern – Barca 1-1.

Előnyben a Bayern – 7. perc

Xabi Alonso végezte el a szögletet az első helyzet után, Benatia pedig fejjel volt eredményes, a spanyol védők sehol sem voltak. Bayern – Barca 1-0.

Veszélyes bajor kontra – 5. perc

Villámgyors ellentámadást indít a hazai együttes, ám a védők blokkolták Müller passza után Thiago Alcántara lövését blokkolják.

Támad a Barcelona

Rakiticé az első helyzet, Neuer nagyot védett a 4. percben.

Müncheni élőkép

20:45 – elkezdődött a mérkőzés

A Bayern München hagyomány piros-kék, míg a Barcelona neonsárga felszerelésben lép pályára.

Így kezdenek a csapatok:

Bayern München:
Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat – Alonso – Lahm, Thiago, Schweinsteiger – Müller, Lewandowski

FC Barcelona : ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets – Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar

A Barca-játékosok érkeznek az Arénába

Messi-mérleg: 2004-2015

Az argentin játékos a BL-ben 88 mérkőzésen játszott, ahol 77 gól és 21 gólpassz a mérlege.

Az este főszereplői

Mindent beleadunk! – írja Schweini

Kitekintő: A Juve játékosai elindultak Madridba

Az indulás és az érkezés pillanatai:

Egyre több a katalán München utcáin

Sérültek:

Bayern München: Badstuber, Alaba, Robben, Ribéry. Kérdéses: Rode

Barcelona: –

Alaba bizakodó!

A Bayern München sérült osztrákja az AS-nek elmondta: szerinte csapata 4-0-ra nyer kedd este, így abban is bízik, hogy a berlini döntőre felépül, ahol játszhat is.

Neymar aláírásáért bármit?

Egy lelkes katalánok szurkoló még oszlopnak is csapódott, csak hogy kedvence aláírását megkaparintsa a müncheni reptéren.

Jókedvű Barca-fanok Münchenben

Messikék Münchenen keresztül jutnának Berlinbe!

Mascerano: nyerni akarunk Münchenben

A Barcelona középpályára elmondta: „El kell felejtetünk, hogy vezetünk 3-0-ra. Meg kell próbálnunk győzni idegenben is, egy álom válna valóra, ha a döntőben jutnánk.”

Az Allianz Arénában minden a helyére került

Kitekintő: napsütéses edzésben a Real

Bild – javaslat: „Pep ne cseréld le Thomas Müllert!”

Kezdés: 20:45

Előzmények:

Bayern München (német) – FC Barcelona (spanyol)
A bajoroknál tetőznek a gondok, de a legnagyobb probléma kétségkívül a 3-0-s vereség, amit a Nou Campban szenvedtek el. Azon az összecsapáson a németek el sem találták a katalánok kapuját, ami nem túl biztató a folytatásra nézve. A találkozót követően biztossá vált, hogy Franck Ribéry szezonjának vége, így csatlakozhat az Arjen Robben, Holger Badstuber, David Alaba és Tom Starke alkotta táborhoz. A francia szélső még a Sahtar Donyeck elleni találkozón szenvedett bokasérülést.

A német csapat problémáinak még messze nincs vége. A rekordbajnok a Bundesliga 32. fordulójában hazai pályán vereséget szenvedett az Augsburgtól. Ennek a találkozónak igazából nem volt tétje, de ha Lewandowskiék egy német középcsapatnak nem tudnak betalálni, akkor nem sok esélyük lesz a Barcelona ellen. Továbbá ez volt zsinórban a negyedik vereségük tétmérkőzésen. Hétvégén pedig jött egy hír, miszerint a bajorok vezetőedzője, Josep Guardiola szóban megállapodott a Manchester City vezetőivel a lehetséges folytatásról. Egy szó, mint száz: van probléma bőven Münchenben.

Ezzel ellentétben a Barcelonának minden összejön mostanában. Remekül összeért a Suárez, Neymar, Messi trió, és elképesztő mennyiségben termelik a gólokat, amit a Bayern Münchennél első kézből tapasztalhattak. A katalánoknak, ha a bajnokságot nézzük is, megvan minden okuk az örömre, hiszen legutóbb a Real Sociaded ellen nyertek magabiztosan 2-0-ra, sőt a Real Madrid döntetlenje után kis túlzással már most bajnoknak tekinthetők. Érdekes, hogy Luis Enrique vezetőedző nem a támadósorban pihentetett hétvégén, hanem a védelemben és a középpályán. A spanyolok szempontjából szintén jó hír, hogy felépült sérüléséből Jérémy Mathieu, aki vasárnap már edzett, és ott van a neve az utazó játékosok névsorában is.

Felvezető:

Lehetetlennek tűnő feladat vár a Bayern Münchenre, ugyanis háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján a Barcelona ellen, amely legutóbbi hét találkozóján gólt sem kapott.

Tovább nehezíti a bajorok vezetőedzőjének, Josep Guardiolának a dolgát, hogy közel sem a legjobb kezdőcsapatát küldheti pályára, mivel továbbra is sérült David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribery és Holger Badstuber. A Bayern komoly hullámvölgybe került az elmúlt hetekben: a Német Kupa elődöntőjében büntetőkkel kiesett a Borussia Dortmund ellen, a BL-ben nehéz helyzetben van a barcelonai 3-0-s vereséggel, s bár a bajnokságban már biztosan az élen végez, rossz formája ott is éreztette hatását, ugyanis a hétvégén 1-0-ra alulmaradt az Augsburggal szemben.

Ennek ellenére Philipp Lahm csapatkapitány reménykedik abban, hogy felül tudnak kerekedni a problémákon: “Az elmúlt meccseken semmi sem sikerült. Nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, de eljön az idő, amikor fordul a kocka és ismét eredményesek leszünk”.

A Barcelonát 2009-ben és 2011-ben BL-diadalra vezető Guardiola pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tetemes hátrány ellenére csapatának nem szabad kizárólag a gólszerzésre koncentrálnia, mert akkor úgy jár, mint egy éve a Real ellen, amikor szintén az elődöntőben búcsúzott.

A katalán gárda eközben teljes nyugalomban készülhet a visszavágóra: legutóbbi hét meccsén nem kapott gólt, ráadásul ezalatt – elsősorban dél-amerikai csatártriójának köszönhetően – 25-ször talált az ellenfelek kapujába. Az argentin Lionel Messi, a brazil Neymar és az uruguayi Luis Suarez vezette együttes hétvégén nagy lépést tett a spanyol bajnoki cím felé, mivel a Real Sociedad felett aratott 2-0-s sikere mellett ősi riválisa, a Real Madrid nem bírt a Valenciával, így a gránátvörös-kékek két fordulóval a Primera División vége előtt négy pontra növelték előnyüket a tabella élén.

A BL-történelem is a Barcelona továbbjutását ígéri, ugyanis háromgólos hátrányból eddig csak egyetlen csapatnak, a Deportivo La Corunának sikerült fordítania: a 2003/04-es szezon negyeddöntőjében a spanyol gárda 4-1-re kikapott az AC Milan vendégeként, majd hazai pályán 4-0-ra győzött.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Bayern München (német) – FC Barcelona (spanyol) kedd 20.45

A várható kezdőcsapatok:
Bayern München:
Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat – Alonso – Lahm, Thiago, Götze – Müller, Lewandowski

FC Barcelona:
ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets – Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar

A mérkőzést az angol Mark Clattenburg vezeti.

Olvasói sztorik